Klassehester i comeback

V65 Biri: Double Spin og Moveslikejagger møtes til årsdebut i V65-1. Vi har sjekket tilstanden hos de to kapasitetshestene. 

Double Spin hadde en meget god vårsesong i fjor med tre strake seirer i april og mai. Så falt han ut av stilen og i den siste starten 12. september var uhellet ute.

- 4 Double Spin (V65-1) sparket på seg en seneskade. Han har vært 100 prosent frisk lenge og er godt trent. Han har også fått fire hurtigarbeider. Jeg håper at han skal gjøre en bra prestasjon på direkten, men jeg forventer ikke at han er på samme nivå som på samme tid i fjor. Feilfritt tror jeg han kan dukke opp blant de tre. Double Spin kommer til å gå med jernsko foran og såler og aluminium bak, sier Evy Marie Brinch.

En som ikke har vært skadet, men bare i vintertrening er 7 Moveslikejagger (V65-1).

- Jeg hadde håpet å starte for en måned siden, men løpsbulletinen var ikke enig. Han har fått fire hurtigarbeider, men banen har enten vært steinhard eller i full oppløsning når vi har vært der, så vi har ikke fått opp den store farten. Han er ikke enkle å lese i trening, for han gjør ikke mer enn han må. Han kommer til å gå med jernsko og pigger. Er jo litt hvassere skoløs, men det tror jeg uansett ikke banen tillater fredag. Hadde jeg tippet ville jeg hatt ham med på bongen, men ikke som banker, sier Silje B. Rønning.

Innleveringsfrister: 
V65: 18.55
V5: 20.05
DD: 20.25

 
Ringen sluttet for Harpo?

V75 Momarken: Minst ti millioner solgte plater, trolig enda flere. Det er 40 år siden Jan Svensson entret scenen på Momarkedet og sang Moviestar for 20 000 tilskuere og flere hundretusener av TV-seere.
Lørdag gjør Harpo et comeback i Mysen – nå på travets arena.

- Hestene er livet. Både for kona Carina og meg.
Vi har tre føllhopper, to pensjonister, to aktive 12-åringer og en ung en på 10 år. 
Harpo gnistrer under intervjuet med Equus tirsdag kveld, han har nylig kommet hjem fra turne i Tyskland, dit reiser 69-åringen forresten tilbake etter løpet på Momarken.

 

* Låten Honolulu ble første hit, året var 1973.
I 1975 kom Moviestar, landeplagen.  
Harpo, låtskriver og artist, innrømmer å ha hatt gode økonomiske dager etterpå.
- Det å skrive sangene har gitt best innkomme. Artistkarrieren ikke fullt så mye, påpeker mannen som ble født i Stockholm i 1950.

 


MOVIESTAR ble Harpos store gjennombrudd, den dag i dag spilles låten på radiostasjoner i mange land. (Kilde: youtube.com). 

* Glad i dyr
Harpo trives med sine hester, og sauer. Og andre dyr familien har hatt igjennom åras løp. 
- Jeg er litt bekymret for tiden, katten har vært ute og forsvart sitt territorium, og fått realt med bank av en annen. Deler av hodet er nærmest flerret opp, vi reiser nok til veterinæren på onsdag.

 

* Harpo, suksessartisten. Big Spender, derbyvinneren.  
- Miss Kakadu var fars hest, eller familiens hest. Hun ble mor til Big Spender, under alle år har fruen og jeg avlet fram folunger fra hennes linje.
(Big Spender, Berth Johansson i Umeå, duoen vant svensk travderby i 1985).
- Drømmen er et avkom etter Muscle Hill og avlsmerra vi har, den yngste - femåringen.

* Ulykken
I 1980 smalt det. Den svenske folkekjære artisten som tyskerne stormelsker, jobbet for Sören Nordin.
- Sören mente jeg hadde evnene som kusk, han skulle satse på meg. Jeg fikk kjøre fire løp, det siste som målfotoslått. Så smalt det under en treningstur med min egeneide traver. Han slo bakut, flere ganger. Jeg mistet synet på et øye, jeg mistet smakssansen også.  Døden var faktisk nær.

I følge wikipedia fikk Jan Svensson, Harpo altså, trykket inn pannebeinet og nesa. «Til tross for skadene har han skrevet en sang om kjærligheten til hesten», står det å lese.
- De neste ti åra satt jeg hjemme og skrev «låter». Artistkarrieren ble lagt på is, forteller han.

 

* Norge, montè.
- Norge er et flott land, antallet besøk er blitt mange under åras løp. Ved ett tilfelle reiste vi med fly til Bergen og ble med cruiseskipet som tok innover de langstrakte fjordene på Vestlandet. Det på selveste 17. mai. Hvilken enorm opplevelse, vi så musikkorps over alt, og barn som frydet seg. Norge feirer nasjonaldagen på en imponerende måte. Det vil jeg oppleve igjen.
- Johanne Ulrica Øveraasen. Hun er jeg fan av. 

Harpo fortsetter om Norge, og penser tilbake til travsporten. Han nevner Øveraasen fra Hedmark med respekt.
- Hvilken rytter, dessuten har hun et særdeles godt lag med dyra. Jeg brukte Johanna til å ri løp med mine hester.
- En gang ringte jeg Øveraasen. Hun var på vei ned fra fjellet med en flokk sauer, jeg ble nesten sjokkert. Jeg er glad i sau, hun også.
- I hele tatt er jeg meget begeistret for montè. En mer lekker del av hestesporten finnes ikke. Det er synd at nedgangen er der, i hele tatt har travsporten endret seg. I alt for rask takt.
Jan Svensson, Harpo, kan slå i bordet med sterke meritter i grenen montè. Harpos Billy The Kid vant 18 løp i karrieren, 15 stykker var med sal på ryggen.


15 TRIUMFER I MONTE. Harpos Billy The Kid avbildet sammen med rytteren Tova Bengtsson og Jan "Harpo" Svensson etter en triumf på Åby Travbane for noen år siden. 
- Montè er den fineste grenen innen hestesporten, sier Harpo. (Foto: TR Media). 

 

* Fristed
En gang var han lovende hos Sören Nordin, i mange år kjørte han hest hos Jim Frick. Lenge brukte Harpo Svensson profilerte Svante Båth til å temme, trene og gjøre sine hester gode. 
- Travsporten er mitt fristed. Livet som artist er helt annerledes. 
Slik oppsummerer mannen som holder til rett utenfor Halmstad mellom Göteborg og Malmö. 
- Fruen og jeg ville ha egen gård, vi lette rundt forbi. Og fant den med hjelp av Bengt Åke Angel. (Pioner, travtrener, oppdretter. Angel døde i 2001. Hans fremste travhest var elitetraveren Bolets Igor, red. anm.). 
- I fjor solgte vi gården, men bor på en «husmannsplass» på eiendommen. Ny stall er satt opp, vi stortrives, vi har det godt. 
Harpo understreker nøye.

 

* På’an igjen
Ikke visa til Jan Eggum, selv om musikken er viktig under intervjuet med Harpo.

- Forleden sendte min tyske manager et bilde på sms. Av hunden sin og seg selv. De feiret. De jublet over at låta Moviestar slo seg fram til den 18’ ende mest populære sangen av 444 stykker, spilt i sjangeren 60, 70 og 80-tals hit på statskanalen RDR. Bak var store navn.
Så leser Harpo opp, han blir stille, og til og med nyter?
- Elvis havnet bak, Creedence Clearwater nevnes første gang som nummer 42. Ja, jeg er litt stolt.

Plutselig bråvendte samtalen.
- Vi bestemte oss for å gi oss med travsporten for et par år siden. Slutte å bedekke, la hestene få gå i hagen. Slik ble det ikke, i år har vi tre bedekte hopper, de er plassert på andre steder. Ei hos Staro, ei hos Hyllstofta og ei på Brodda. I løpet av et par dager regner jeg med at det første av årets føll dukker opp. Far er Readly Express, har du sett maken til traver, undrer Harpo.

 

* Momarken lørdag
- Jeg kommer opp med 3 Harpos Rockland (V75-3) selv. Skjemaet er anstrengt, på søndag går ferden til Tyskland og nye konserter. Momarken har ordnet Stefan Hultman til foredrag fredag kveld, det ergrer meg at jeg ikke har tid til å oppleve dette. 
- Har du tatt mål av deg i å vinne løpet?
- En premie er bra, en plassering blant de tre, fire fremste. Formen til Rockland er solid, han har stått over en baneøkt denne uka, det uroer litt. Ettersom svingene på Momarken er spesielle blir det vanlig sulky og sko på alle fire. Johan (Untersteiner, kusken, red. anm.) lover at Harpos Rockland fikser Momarken, avrunder Harpo til Equus.

For 40 år siden sto Jan Svensson på scenen og sørget for show i hesteringen på Momarken. Det i sentrum for lyskasterne. Nå er ringen sluttet, den folkekjære svenske artisten virker å glede seg.
Mon tro om ikke Moviestar dundrer over høyttalerne under defileringen til V75-3? Vi setter en tier på det.


Frister
* V4 kl. 14:45
* V75 kl. 16:20
* V5 kl. 17:05
* Dagens Dobbel kl,.18:20

 
Spennende fra Jörgen

V65 Eskilstuna: Jörgen S Eriksson seler ut hele seks stallhester til fredagens lunsj-stevne. Han kommer med mye spennende informasjon, kan det være gullkorn å hente?

I løpet av vår samtale med Jörgen S Eriksson er han klar på hvilken hest han tror klart mest på fredag, det er 1 Global Traveler i V65-3/V4-1;

Feil utstyr sist
- 1 Global Traveler er i fin form, og har et fint startspor. Han er mer enn middels fra start, jeg håper og tror vi klarer å forvare sporet på startsiden selv om det er noen raske på utsiden. Hesten byr ikke til all verden bakfra, derfor er det en stor fordel om vi skulle klare å beholde teten, derfra synes jeg vi skal ha en fin seiersmulighet.
- Den siste innsatsen er det bare å sette en strek over. da testet vi et nytt bitt som over hodet ikke passet til hesten. Nå endrer vi tilbake til vanlig utstyr, det skal passe fint med fredagens utgangsposisjon. Jeg tror vi kjemper om seieren i dette løpet.

Dette er hva Jörgen S Eriksson kan fortelle om sine øvrige stallhester:
- 12 Why Not Blanche (V65-2) er bra for klassen, men sporet er vanskelig. Han har hatt en liten pause da han trampet seg i siste starten og måtte "repareres" litt. Han er godt jobbet foran denne starten, men mest med mengdetrening. Jeg vil si det er et stort outsiderstempel over hesten på fredag.

- 8 Xanthis April (V65-4/V4-2) er ikke så rask ut, åttendesporet i et ti-hesters felt betyr ikke all verden. Jeg vil tro vi havner sist utvendig, da er det å håpe på tempo underveis. Hun skal dessuten komme til start uten sko i dette løpet, det er en stor fordel for hoppa som satt fast i sin siste start. En liten fidus, mener Jörgen.

8 Valentine Heart (V65-5/V4-3/DD-1) er kanskje beste hesten i feltet, men har en vanskelig utgangsposisjon i dette stallmannsløpet. Kusken Amanda Hellström er dessuten urutinert i løpssammenheng. Tross det tror jeg hoppa skal gjøre en fin innsats. Vi drar av alle fire skoene til løpet, det skal gi et ekstra gir. Den lange distanse går greit, hun er en tidlig garderingshest.

Sikter på årgangsløp
- 11 Intake (V65-6/V4-1/DD-1) er en hoppe jeg venter meg mye av i år. Hun gjorde fine innsatser i harde selskap i treårssesongen, dessverre uten å få vinne løp.
- Hun har trent meget fint i hele vinter og er vel forberedt til fredagens oppgave. Går det som jeg håper er dette et fint oppkjøringsløp mot kvalifiseringen til Drottning Silvias Pokal som går på Åby i slutten av april. Jeg mener hun skal duge mot de beste hoppene i årgangen, da skal hun også duge i dette løpet til tross for en vanskelig utgangsposisjon med andre rekke på tillegg. Balansemessig blir det lette sko og hodestang, det fungerer hun fint med. 11 Intake skal regnes med vinnermulighet direkte.

- I 7.løp gjør 1 Opticoin sin debut. Det er en treåring som har travet 19/1600m som raskest i banejobb. Han er mest med for å lære denne gangen, jeg vil satse på å gi hesten et fint løp og en god opplevelse avslutter Jörgen S Erikkson vår hyggelige samtale.

Innleveringsfristene
* V65 kl. 12:45
* V4 kl. 13:27
* DD kl. 14:09
Banekode er S1/31
 

 
Forss har bankerne

V64 Boden: Mika Forss er en av Nordens absolutt beste kusker. Fredag kveld har han mange flotte oppsitt i Boden, han er nøkkelen til hva utbetalingen vil bli denne løpsdagen. 

Mika Forss er ofte på visitt i Sverige, da helst på de nordligste banene. Fredag kveld er intet unntak, da kommer Forss og sitter opp bak to av de aller heteste vinneraspirantene denne dagen. Felles for de to er at de trenes av den flinke amatøren Ingemar Hultqvist.

* Beste mulighet for dagen er helt klart 8 Selmer I.H. i V64-4. Vallaken avsluttet fjoråret med å vinne Breeders Crown- finalen, og ved den anledning ta skalpen på meget gode hester. Fra trenerhold rapporteres det at alt er vel i forkant av årsdebuten, selv fra 40 meter tillegg skal hesten runde til seier mot disse hestene. Den lange distansen skal bare være en fordel.

* 8 Magnifik Brodde (V64-5) liker fredagens korte distanse, og viste i sin siste start at formen er på plass. Normalt skal hesten blåse rundt feltet til slutt og sikre duoen Hultqvist/Forss seier nummer to for dagen.

* Øvrige oppsitt for Mika Forss innenfor V64-spillet er 7 Dwight Sisu (V64-1), 8 Gloria Leejs (V64-3) og 10 Staro Kung Fu (V64-6). Om noen av disse skal trekkes fram må det bli 7 Dwight Sisu, han har form og kapasitet til å komme med en overraskelse.

Innleveringsfristene:
* V64 kl. 19:30
* DD kl. 20:56
Banekode er S2/32. 

 
Et bra objekt?

5+, Vincennes: Vår og sommersesongen står for tur på Vincennes, fredagens 5+ er for hopper og går på en lang distanse. Objektet heter 8 Crescendis etter seieren på Enhien forrige uke.

Vinneren
8 Crescendis vant forrige uke og var god. En tøff hoppe som tåler mange former for taktisk opplegg. Et solid objekt å bygge 5+ rundt.

Fra annen til femte
7 Cool Star var godt forberedt foran sitt comeback, Hoppa balanseres uten sko på fredag, det er interessant. Jeg melder god sjanse i å havne på seierspallen.
11 Comtesse du Clos vant tre løp mellom august og oktober i fjor. Jeg likte det jeg så under hestens comeback. Hun har dessuten en god kusk.
10 Costa Haufor seiret i fin stil i februar. I løpet etter var konkurransen hard. Selv fra tillegg bør Costa Haufor kjempe langt framme.
3 Carina du Porhoet er i flott form. Det siste løpet var «prepare». Hoppa balanseres barbeint for andre gang i karrieren. En solid outsider.

Reserve: 13 Belle Louise Mabon og 9 Caline de Fleur.

Forslaget:
1. plass: 8
2. plass: 3-7-10-11
3. plass: 3-7-10-11
4. plass: 3-7-10-11
5. plass: 3-7-10-11

Vinner og fire hester rundt
24 rekker (25 prosent) = 120 kroner
Innleveringsfrist i fredagens 5+ er kl. 20:15.
Løpet vises både på Rikstoto Direkte og VG.no.

Tips til fredagens franske løp (Engelsk PDF)

 
- Åpne oppgjør

V4 Vincennes: - Det er en sjanse å ta, men til de som tør; jeg foreslår et bankerspill på 5 Best of Pierji i V4-3. Omgangen er vrien og premiene blir høye?

V4-1: 
2 Dossimo travet en tid på 1.11-tallet for en måned siden. Montè er en bra gren for han. Men garderinger må til. 12 Doyale d’Am er ute på sin beste distanse og skal regnes. 10 Capella du Vivier holder toppform og fikser alle former for løpsopplegg. 1 Jack LJ leverte på et høyt nivå på Vincennesbanen i januar. En typisk outsider.

V4-2
7 Go Along er mest sannsynlig den beste hesten i feltet. Men ikke til å stole på. Uten galopp finnes krefter nok til et tidlig angrep. 11 Gaia du Pont og 5 Gamine du Perche skal begge regnes. Førstnevnte har feltets beste meritter, formen er neppe på topp, men hesten kan duge. Den siste er utstyrt med en ordinær kusk som trekker ned. Se opp for 6 Gravity Delo. Om ikke galoppen dukker opp er hun svært spurtsterk mot mål.

V4-3
Min favoritt er 5 Best of Pierji. Legg merke til at hesten stilles mot konkurrenter av noe enklere sort enn tidligere i år. Spor og distanse faller i smak. 1 Cabaliss og 11 Cocktail Way truer mest, de har en fellesnevner i at formen er meget god.

V4-4
Debuten var god, 12 Gold Beauty dummet seg ut i løpet som fulgte. Potensial finnes, treneren er dyktig med yngre travere. 7 Go to the Houelle forbedres stadig. Innsatsen til 2. premie i Caen imponerte meg, det blir spennende å se om hoppa duger på koksen på Vincennes. 11 Glorie d’Amour ble sliten i løpet i februar etter en alt for offensiv styring av rytteren. En solid outsider som kan slå til med et mer heldig opplegg underveis.

V4-forslag
1. avd: 1-2-4-6-10-13
2. avd: 5-7-11
3. avd: 1-5-11
4. avd: 5-7-12
324 kroner

V4-rangering
V4-1: 2-12-10-1-4-6-13-3-11-8-7-14-5-9
V4-2: 7-11-5-6-3-10-8-4-9-2-1
V4-3: 5-1-11-3-7-2-9-10-14-6-12-4-13-8
V4-4: 12-5-7-11-2-14-13-6-3-8-9-4-10-1

Stevnets beste objekter
1. løp: 11 Dustin des Charmes som holder strålende form og som skal testes barbeint for første gang. Med hjelp av toppkusk kjemper han om en plass på pallen.
2. løp: 15 Ergue Gaberic tåler omtalen: «en god traver». Hans styrke er godt kjent, hesten har evnen til å spurte strålende. En klar favoritt som blir vrien å beseire. 
5. løp: 5 Garmine du Perche kommer fra solide prestasjoner på landsbaner rundt forbi. Et objekt for de som jakter odds, jeg har tro på en plass på seierspallen. Test den i plass-veddemålet.

Frister
* 5+ kl. 20:15
* V4 kl. 20:42
* Dagens Dobbel kl. 21:36

Tips til fredagens franske løp (Engelsk PDF)


 
5+ tips fra PMU

5+ Vincennes: På fredag er det årets første dag med 5+ på kvelden. På travbanen Vincennes møtes 14 hopper, syv og åtte år gamle, i et voltestartsløp over distansen 2850 meter på den lille banen. Syv hester starter fra strek mens syv hester har 25 meter tillegg.

Løpsdag: Fredag 20.mars 2019
Start: Kl. 20:15 
Bane: Vincennes – Trav
Distanse: 2850 meter voltestart
Løp: Prix maia
Førstepremie: 21.600 Euro
Verdt å merke seg: Skoløs balanse på alle hestene foruten: 4, 9

Selv om det aldri er lett å hente tillegg i disse løpene tror vi mest på at vinneren kommer ut fra 25 meter i dette løpet. Vi gir tipset til 11 Comtesse du Clos som gjorde en sterk innstas til fjerdeplass i sin siste start. Hoppa er i stadig utvikling, og vil trave uten sko i dette løpet. Med denne balansen har hun endt topp-5 i 15 av 17 starter, sammen med sin kusk Yoann Lebourgeois tror vi hoppa vinner dette løpet. 10 Costa Haufor tror vi er hardeste opponenten til vår favoritt. Hoppa som trenes og kuskes av Christian Bigeon gjorde noen brukbare innsatser i vinter, med tre seire og to andreplasser som beste resultater. Hun har mulighet til å ta ytterligere en seier på fredag. 8 Crescendis har gjort fine løp i noe enklere selskap, men skal uansett vurderes tidlig i dette løpet. 7 Cool Star står fint til på strek og skal vurderes tidlig, akkurat som 9 Caline de Fleur som nylig leverte et flott løp etter mange svake innsatser. 6 Bambina Fortuna får denne gangen Jean-Michel Bazire i sulkyen, det er en spennende kuskeendring. 4 Croisette og 13 Belle Louise Mabon er også to hester som skal vurderes tidlig av spillerne i 5+ løpet fredag kveld.

Dagens sikre: 11-10
Se opp for: 8-9-7-4-13-6
Outsidere: 3-5-14-1-12-2
Uten sjanser: Ingen

Tips til fredagens franske løp (Engelsk PDF)

 
V4: Tar sin tredje?

V4Xpress Bergen/Åby: 3 Lyn Victor kommer tilbake etter to måneder på sidelinjen. Han kan fort være en vinner i V4-2, og ta sin tredje seier for året.

 

V4-1
9 Olu Minni blir bedre og bedre for hver start. Har 40 meter tillegg, men Øyvind Austevoll sier det er hans beste mulighet for dagen. Klar favoritt. 6 Ludvik reparerte en galopp på startsiden bra sist. Det var i tøffere lag enn dette. 8 Sture Neon vant greit sist. Hentet da 20 meter på Ludvik. De øvrige har ikke imponert.
V4-2
To Wassberg-hester skiller seg ut. 1 Hage Jerven vant sist, står fint til og kan absolutt vinne om han ikke blir overflydd. 3 Lyn Victor var svak sist, men kommer tilbake etter pause nå og kan være en vinner på direkten. 6 Tin Balder kommer tilbake til gamle hjemtrakter. Har ikke imponert i de to siste startene, men det er ned motstandsmessig nå. 5 Vertigo Bjørn har ikke vunnet på evigheter, men formen er bra. Det er imidlertid tøft å hente 40 meter.
V4-3
3 Galvani Boko gjør årsdebut. Hesten er bra på sitt beste, og en klasse bedre om han går skoløs. 4 Bag’s Simoni er blitt slått fra tet to ganger på rad. Får trolig tet igjen, men rygg nå? 6 Baxo Epice galopperte i stengt posisjon i årsdebuten. Sist sto han på bra etter et tøft løp sist. Kan være en vinner nå. 9 Sincerely Face vant fra tet i årsdebuten. Imponerte ikke, men er sikkert forebedret med løp i kroppen. 
V4-4
1 Caloy har en viss kapasitet. Kommer tilbake etter lang pause, og kan lede lenge på en god dag. 7 Zefiro dei Cedri var god som 2-åring i Italia, men klarte ikke å følge opp i fjor. Avsluttet sterkt i sin debut på svensk jord. Kan fort være en «klink» vinner. 11 Tax Shelter har møtt gode hester. Rekker her. 

V4-1
9 Olu Minni
blir bedre og bedre for hver start. Har 40 meter tillegg, men Øyvind Austevoll sier det er hans beste mulighet for dagen. Klar favoritt. 6 Ludvik reparerte en galopp på startsiden bra sist. Det var i tøffere lag enn dette. 8 Sture Neon vant greit sist. Hentet da 20 meter på Ludvik. De øvrige har ikke imponert.

V4-2
To Wassberg-hester skiller seg ut. 1 Hage Jerven vant sist, står fint til og kan absolutt vinne om han ikke blir overflydd. 3 Lyn Victor var ikke som best sist, men kommer tilbake etter pause nå og kan være en vinner på direkten. 6 Tin Balder kommer tilbake til gamle hjemtrakter. Har ikke imponert i de to siste startene, men det er ned motstandsmessig nå. 5 Vertigo Bjørn har ikke vunnet på evigheter, men formen er bra. Det er imidlertid tøft å hente 40 meter.

V4-3
3 Galvani Boko
gjør årsdebut. Hesten er bra på sitt beste, og en klasse bedre om han går skoløs. 4 Bag’s Simoni er blitt slått fra tet to ganger på rad. Får trolig tet igjen, men velger rygg nå? 6 Baxo Epice galopperte i stengt posisjon i årsdebuten. Sist sto han på bra etter et tøft løp. Kan være en vinner nå. 9 Sincerely Face vant fra tet i årsdebuten. Imponerte ikke, men er sikkert forebedret med løp i kroppen. 

V4-4
1 Caloy
har en viss kapasitet. Kommer tilbake etter lang pause, og kan lede lenge på en god dag. 7 Zefiro dei Cedri var god som 2-åring i Italia, men klarte ikke å følge opp i fjor. Avsluttet sterkt i sin debut på svensk jord. Kan fort være en «klink» vinner. 11 Tax Shelter har møtt gode hester. Rekker her.

Innleveringsfrist 21.00. 

 
Åby: Skylapper på

V64 Åby: 6 Madonna S.T. (V64-1), nå på sprint – og 3 Panzarotti (V64-2), også her snakkes det om utstyrsendringer.

Atg-live, anført av Matteus Lillieborg, varsler foran V64-start kl. 19:30. 
Madonna S.T. skal inn til reilen og angripe over open-strech (ledig innerspor, red. anm.) , påpekte kusken Marc Elias straks etterpå. Men, min største sjanse er med 1 Zagarolo Jet (V64-4), avrundet han. 
- Panzarotti får hele skylapper i kveld, formen er kommende. Dette fortalte jockey Anna Eriksson til meg for få minutter siden, påpekte Lillieborg.

Lövgren kommenterer
- 6 Victoria Lane (V64-1) hadde jeg forventet mer av sist, men hun var brunstig. Det kan være forklaringen. Vi prøver igjen, husk at hoppa viste at hun var bra i debuten på sprint. 10 Comance Moon (V64-6) trener ikke som best, jeg har ikke fått en følelse av at det handler om en sikker vinner. 
Joakim Lövgren kommenterte slik, men etter oppvarmingen med Victoria Lane var han svært fornøyd. 
- Tommel i været, påpekte Matteus Lillieborg etterpå. 

Frist V64 er kl. 19:30 i kveld.

 
Hang sammen, feilet

Siste V65, Bergen: - Stang ut, det skjer hele tiden ett eller annet med 11 Haukeli Expressen (V65-6/DD-2). Nå sist hang vi fast i sulkyen til en motstander og galoppen kom. Om ikke ville han vært en klink vinner.

- Det blir bra i kveld. 
Odd Storetvedt kommenterer mulighetene, samt forholdene. 
- Løpsbanen er super akkurat nå. Det kan være det kommer en pytt med nedbør, men det er jeg ikke redd for. 
- Kan Haukeli Expressen vinne i kveld?
- Han starter med god sjanse, selv om sporet ble ytterst i banen og en hard reise er i vente. Jeg sier ja, jeg tror på seier for Expressen, understreker Odd. 
- 11 Arctic Revenue i V65-3?
- 2. rekke er ingen drømmeposisjon i starten. Hesten er rask ut, nå blir det en reise i rygg. Han tar ikke i for fullt, understreker Storetvedt til Equus.
- Til sommeren skal jeg pinadø reise en tur til Sverige med noen av dem, både Haukeli Expressen og Arctic Revenue skal være med, avrunder Odd.

Frist i kveldens V65 er kl. 18:55.

 
Strøken oppgave

V65 Bergen: Til daglig jobber hun på kvalitetsstallen til Frode Hamre og har Roli Eld som sin kanskje beste passhest. Nå er hun på plass i Bergen for å ri 7 Roberto D.K. inn til seier i 1. løp/V65-1.

- Jeg er helt enig i at 7 Roberto D.K. har en veldig riktig oppgave i 1. løp/V65-1. Det er en veldig bra hest som er i toppslag, og jeg nølte ikke med å si ja da jeg fikk sjansen til å ri en så bra hest. Jeg har stor respekt for 5 Flirtin Superb, som er en tøff motstander, men jeg rir til start med ambisjoner, lover 19-åringen som så langt har to førsteplasser på samvittigheten - begge i travritt:
- Jeg synes det er veldig morsomt både med montè og ordinære travløp, men jeg holder kanskje en knapp på montè. Når det gjelder 7 Roberto D.K., så håper jeg på ryggløp og at han kan avgjøre på speed - selv om han også er sterk nok til å gjøre mye grovjobb selv. Det skal være en god mulighet, tror Synne Nybø.

Bergen travpark arrangerer V65, V5 og Dagens Dobbel. Fristene er:
18.55: V65
20.05: V5A
20.25: Dagens Dobbel

 
Marsjerer videre?

V65 Bergen: 4 Feel it Easy avsluttet fjorårssesongen med tre strake seire. Nå er han tilbake etter tre måneder på sidelinjen. Det er lengre enn hva trener Øyvind Austevoll beregnet.

- Ja, det var ikke planen, men 4 Feel it Easy er behandlet, og det har tatt litt lengre tid å få ham klar igjen. Nå har han trent fint en periode, og er klar for start i det som ser ut som et passende løp på papiret. Annetspor volte går greit, og han er en av dem som kan vinne, sier Austevoll til Equus.

Felt av sprut sist?
- 10 Bjørkly Kvikka
i V65-2 fristet jeg nok for mye sist, og det ble galopp i stedet for tredjeplass. Hun har et fint løp grunnlagsmessig, og er trippelaktuell.
- 6 Wayward i V65-4 er litt variabel. Sist ble det galopp i V75. Han fikk mye sprut i ansiktet den dagen, og det var muligens årsaken til galoppen. 3 Maksi Muscles står fint til på strek og blir vrien å hente inn, men Wayward er en trippelkandidat.

- Min beste
- 1 Rocky Dun Dee
har et perfekt løp på papiret med førstespor og sprint. Han er ikke lett å vinne med, men har i alle fall interessante forutsetninger denne gangen.
- 8 Madla Perlå i V65-6 går på det jevne og jakter premie.
- 9 Olu Minni i V5-4 viser framgang for hver eneste start. Hun var bra også sist, og leverer gode løp hele tiden. Min beste sjanse for dagen med tanke på at hun har løp i kroppen, mener Øyvind Austevoll.

Innleveringsfrister Bergen.
V65: 18.55
V5: 20.05
DD: 20.25

 
Vårslipp for Magnus?

V64 Åby: - Vinterbaner tar hardt på hestene. Det er klart for innhøsting etter mange timer i treningsløypene, innleder Magnus Jakobsson som har en spennende deltager i V64-1.

- Vårslipp? Hva er det? Jakobsson fra Värmland kan ikke alle norske uttrykk. 
- Som nevnt valgte jeg å la flesteparten av stallens hester få fri fra løp i vinter. Eierne, jeg også, liker best å travkjøre når det er sommer. Om litt starter Årjäng opp, Åmål følger noen uker seinere, deretter kommer Arvika. Viktige baner for oss i denne delen av Sverige, understreker treneren som har lisensen knyttet til Färjestad.

På gang
I torsdagens V64-veddemål er det 5 Alexia Marshall i V64-1 som gjelder.
- Hun har fått to løp i kroppen og vært bra. På Solvalla spurtet hun strålende til seier. Korrekt nok i et løp for stallansatte, men jeg likte det jeg så fra sidelinjen. Oppgaven på Åby på torsdag er interessant. Alexia Marshall er på det jevne i starten, jeg ønsker å finne en posisjon i feltet så fort som mulig. Med klaff er vi med langt framme. Oppsummert bør Alexia Marshall med på kupongen, vurderer Magnus.
- Er 2 Global Vision i 1. løp en blivende stjerne?
- I prøveløpet gikk det lett og fint, men etterpå har det vært problemer. Så fort jeg gikk på Global Vision i trening ble hun øm, og mistet aksjonen. Jeg tror det forklares i at hoppa trenger ytterligere med tid på seg. Uten å kjenne for mye til konkurrentene satser jeg på en posisjon i rygg og en bra premie, avslutter Jakobsson til Equus.

Frister
* 1. løp kl. 18:20
* V64 kl. 19:30
* Dagens Dobbel kl. 20:56
* Banekode: 32

 
Hva sier kusker og trenere?

Gigapott V75: Lørdag er det internasjonal V75 på Momarken med Gigapott og hele 60 millioner kroner i premiepotten. Hva sier kusker og trenere om sine muligheter?

Sammen med svenske Kanal 75 har Equus samlet inn kuske- og trenerkommentarer fra de aller fleste deltagerne som starter under Unionskampen. Her kan du lese hva sentrale aktører som Frode Hamre og Johan Untersteiner uttaler om sine muligheter.

 
- Duger, lover Marcus

V4/V5 Bjerke: - 5 Bikila (V4-3/V5-1/DD-1) har stor kapasitet og duger i divisjonen han befinner seg i. Jeg er mest redd for at galoppen skal dukke opp og ødelegge.

Marcus Hultman er ofte å se i løp på Østlandet, gjerne på Bjerke og Momarken. 
- Ved siden av å være ansvarlig for banen og treningsanlegget på Färjestad har jeg snaut ti hester hjemme på stallen. En av dem er Bikila, en fin type med mye i vente om han blir litt mer stabil. 
- Hvorfor så usikker?
- Mangel på rutine er en ting, samtidig har jeg testet forskjellige balanser på hesten i vinter. Nå sist ble han rett og slett for lett skodd. Derfor endrer jeg igjen, og håper å lykkes. 
- 5 Jas Ribb i V4-2? 
- Seieren sist smakte, prestasjonen var hestens beste etter at Victoria (Roos, trener og eier, red. anm.) tok over ansvaret. Jeg kjørte et hurtigarbeid med Jas Ribb (hovedsaksbildet) sist fredag og merket at han var enda mer pigg og spenstig enn før. Det blir å teste for tet, får vi svar styrer jeg ned i rygg. Men tet er å foretrekke, Jas Ribb er god til å forsvare seg, avrunder Hultman til Equus.

Frister
* V4 kl. 12:20
* V5 kl. 13:00
* Dagens Dobbel kl. 13:02

 
Fryktet karriereslutt

Prix d’Amerique i Paris kalles ikke verdens tøffeste travløp uten grunn. Etter årets start var Norges travstjerne Lionel så sliten at eier, trener og kusk Gøran Antonsen tvilte på om hesten kunne fortsette suksesskarrieren.

- Tøft løp og spesielt den lange reisen tett opptil gjorde at Lionel ble veldig sliten. Etterpå var jeg usikker på om han fortsatt hadde gnisten til å kjempe, sier Antonsen til Equus.

Hjem til Mysen
Lionel er oppvokst hos Momarken-treneren, men ble som 5-åring flyttet til Frankrike. Der utviklet hesten seg til å bli verdensstjerne. Seire iblant annet Prix de France og Olympiatravet, tredjeplass i Prix d’Amerique og annen i VM, har gjort ham til Norges mestvinnende hest med klar margin. De to siste sesongene har den svenske stjernetreneren Daniel Redén trent hesten, men etter Prix d’Amerique tok Antonsen hesten hjem. Til gård og stall betalt av Lionel.

Sjef direkte
- Lionel brukte en dag på å bli sjef på stallen. Han er helt konge, sier 31-åringen som har fått livet snudd opp ned av sin stjernetraver. Seiersantallet har doblet seg, han kjørte inn 4,4 millioner i fjor og har egen stall med 24 hester. 
- Lionel har betydd alt for meg. Enkelt å greit, sier Antonsen, som ser at karrieren til Lionel er på hell. Og har planlagt deretter.
- Jeg tror Lionel har en god sesong igjen på banen, men det er han som bestemmer til 100 prosent. Derfor har jeg ikke lagt noen plan, men er hesten god nok og kommer med så er vi selvsagt interessert i start i de aller største løpene som Olympiatravet, Elitloppet og Oslo Grand Prix.

Debuterer i avlen
- Og så innleder Lionel en ny karriere i år?
- Ja, han debuterer som avlshingst, og det er også en grunn til at det er vanskelig å si noe om den videre løpskarrieren. Lionel skal levere fersk sæd, og det betyr at han må tappes regelmessig. Han har testet «bukken» uten problem, men det er først når løpssesongen starter vi får se om han orker begge deler. Det er allerede påmeldt 25 hopper, men jeg håper og tror på det dobbelte, sier Gøran, som altså starter storløpssesongen med Lionel på hjemmebane. Det er første gang på fem år at Lionel starter på Momarken. Oppgaven er Steinlagers æresløp med 200 000 kroner i førstepremie. Det er en del av Unionskampen mot Sverige, og den første internasjonale storløpsdagen i Norge i 2019. 

Tapt sportrekningen
- Jeg er vokst opp med Steinlager og hans triumfer i Elitloppet og Oslo Grand Prix. Hesten er som Lionel fra Mysen, og det er utrolig at to av de beste traverne i Norge kommer fra dette lille stedet, poengterer mannen som kjører Norges heteste seierskandidat lørdag. Målet er å slå svenske Pastore Bob, som har vunnet sportrekningen. Tet betyr mye i travsporten, og Lionel har havnet i annen rekke bak startbilen på en rask sprint. En ulempe.
- Det blir tøft å slå Pastore Bob, og vårt håp er at han ikke kommer enkelt til tet og får dirigere. Jeg har ennå ikke bestemt meg for taktikk, men Lionel har alltid sterke avslutninger og ser knallfin ut i trening. Vi skal gi svensken kamp, forsikrer Gøran Antonsen.

 
Se Ibra Bokos seiersløp

V4 Bjerke: Norgesdebutanten Ibra Boko vant to løp som 3-åring i Tyskland. Her kan du se hesten vinne i Gelsenkirchen.

- 8 Ibra Boko (V4-3/V5-1) er en fin hest, som fungerer fin hjemme i trening. Han har kun fått ett hurtigarbeid inne på Bjerke, og jeg synes det er litt vanskelig å vurdere ham første gang ut. Han er nok ikke i toppform, sier Kim Pedersen.

Her kan du se Ibra Bokos siste seiersløp.

- Jeg håper hesten skal hevde seg på direkten, men synes ikke han er noen banker, sier treneren.

Innleveringsfrister:
V4: 12.20
V5: 13.02
DD: 13.02

 
Bruk: Rikstoto.no

Mandag 4. mars lanserte vi vår nye nettside under domenet Rikstoto.no. Nettsiden er tilrettelagt for alle kundegrupper og er tilpasset alle mobile enheter. Her gir vi en innføring i diverse ny funksjonalitet.

For å sørge for en så smidig overgang som mulig har vi laget en rekke videoer som forklarer den nye funksjonaliteten. 

Har du ønsker rundt nye videoer, eller bare generelt har tilbakemeldinger, kan du sende en mail til help22@rikstoto.no. 

Slik spiller du Lyntoto fra forsiden


Slik spiller du Lyntoto fra spillesidenSlik spiller du Lynbanker

  

Slik finner du resultater

 

Slik bruker du detaljpanel i program

Slik finner du odds og innsats

 

Slik leser du nyheter og tips

  

Slik spiller du på mobilen

 
170 millioner i påskeegget

Som ifjor blir det påskebonanza i V75. Samlet vil det ligge opp mot 170 millioner kroner i premiepotten i løpet av disse dagene. Klosterskogen er norsk arrangør Påskeaften.

- Opplegget er det samme som i 2018. Et svensk-norsk samarbeid gjør det mulig å arrangere fire V75-omganger på rad. V75 Påskebonanza innledes torsdag 18. april (Skjærtorsdag) hvor det arrangeres Internasjonal V75 på Gävle med innleveringsfrist 19.30. Deretter fortsetter Påskebonanzaen med tradisjonelt påsketrav på Færjestad Langfredag (frist 15.00) før Klosterskogen overtar stafettpinnen Påskeaften (frist 15.00). Dermed blir det også i år Internasjonal V75 på Klosterskogens store festdag med ekstra oppmerksomhet fra utlandet og mere penger å spille om, sier Norsk Rikstotos produktsjef, Øivind Werner Johannessen.

Påskebonanzaen avsluttes med en storslagen Multijackpot 1. påskedag på Romme, hvor fristen vil være klokka 16.20.

Bygging av multijackpot
I perioden 2. februar til og med 6. april går 20 prosent av alle jackpotter i internasjonale V75-omganger til multijackpotten på Romme. I perioden 13. april - 20. april går alle jackpot-kroner fra internasjonale V75-omganger direkte til multijackpotten på Romme. 
Under denne spalten vil vi hele tiden oppdatere hva som er mest spillbart.
Først kommer hestens nummer og navn, så prosentvis vinnersjanse og
til slutt overoddsen i prosent. Les mer om spillbar odds her


No Data Found 
Kundestøtte Risktoto: Telefon: (+47) 815 11 222