V75 på 30 minutter

V75 på Färjestad er unnagjort, og alle løpene kan du se her.

 
5+ tips fra PMU

5+ Vincennes: Søndagens 5+ løp skal avvikles på travbanen Vincennes. Her møtes 14 fire år gamle Europeiske hester av fin klasse i et løp over distansen 2700 meter. Løpet går på den store banen, og det er voltestart. 

Løpsdag: Søndag 23.september 2018
Start: Kl. 15:15 
Bane: Vincennes – Trav
Distanse: 2700 meter voltestart
Løp: Prix de Clermont-Ferrand
Førstepremie: 36.000 Euro
Verdt å merke seg: Skoløs balanse på alle hestene foruten nr.: 2, 6

Vår favoritt blir 11 Eclipse Danica som nylig gjorde karrierens beste innsats. Selv om hun «kun» ble andrehest ved den anledning var det i meget hardt selskap, hun ble slått av Erminig d'Oliverie i et GruppeII løp. Hun møter mye enklere motstand i dette løpet, gjør hun om innsatsen fra siste starten skal hun ha en meget fin vinnermulighet. 14 Elvis Madrik må vurderes ut fra prestasjonene i våres. Er han tilbake i den form en som han da viste kan han ta opp kampen med vår favoritt, det har han klasse til å gjøre. 1 Versus As har lite grunnlag i forhold til sin kapasitet. Han blir spennende å følge i dette løpet, han har kapasitet til en plassering i toppen av premielisten. 2 The Bucket List F. startet i det Svenske Derby, hvor alt ble feil. På en god dag kjemper han normalt i toppen i dette løpet. 9 Erode Ludois har kapasitet, men opptrer ujevnt i løp. Han er en stor outsider. 10 Ever Pride, 4 Calle Crown og 13 Estelada de Font er også tre hester som skal vurderes tidlig av spillerne i dette flotte fireårs-løpet.

Dagens sikre: 11-14
Se opp for: 2-9-1-4-13-10
Outsidere: 6-3-5-7-8-12
Uten sjanser: Ingen

Tips til søndagens franske løp (Engelsk PDF)

 
Skoløs favoritt

Gode europeiske 4-åringer på farten over 2700 meter. Min favoritt skal nok en gang trave skoløs. 

Vinneren: 
11 Eclipse Danica er i toppform. Møtte en uslåelig hoppe sist, men leverte en sterk innsats. Nok en gang blir det skoløs balanse, og oppgaven er interessant selv om hun møter hingster.

På andre til femte:
14 Elvis Madrik er hesten med mest penger på konto, og er preparert med tanke på dette løpet. Gjentar han prestasjonene han gjorde på vårparten, kjemper han i toppen.

1 Versus As er en meget god hest. Leverte gode innsatser i Frankrike i vinter. Treneren har varslet at han vil være forbedret til denne starten, så det er en opplagt 5+-kandidat.

4 Calle Crown er hurtig. Møtte de beste svenske hestene i årgangen sist, og blir interessant å følge på Vincennes. Jeg håper han får et bra ryggløp til det gjenstår 500 meter.

10 Ever Pride vant et Gr 2-løp på Vincennes i april. Toer i løpet var gode Earl Simon, så det var en topp innsats på kort distanse. Skuffet to ganger etterpå, så treneren ga ham en pause. Gjør comeback nå, og er så bra at jeg vil ha ham på forslaget.

Reserver: 8 Extasy d’Ourville var positiv sist, og avsluttet bra. Spurter fort med ryggløp. 12 Ecume de Reville er en sterk hoppe som er best med skoløs balanse. Det blir første gang med den konfigurasjonen på Vincennes.

Forslaget:
1. plass: 11
2. plass: 1-4-10-14
3. plass: 1-4-10-14
4. plass: 1-4-10-14
5. plass: 1-4-10-14
Vinner og fire hester rundt
24 rekker (25 prosent) = 120 kroner

Innleveringsfrist i søndagens 5+ er kl. 15:15.
Løpet vises både på Rikstoto Direkte og VG.no.

Tips til søndagens franske løp (Engelsk PDF) 
Calle må til Vaggeryd

V4/V5: Carl Johan Jepson ønsket seg mest en fridag etter Unionstravet på hjemmebanen Färjestad lørdag. 
- Men jeg må til Vaggeryd, årets siste kjøredag venter og jeg kan bli champion på banen.

Arrangøren lokker med spenning rundt championatet. Stillingen før søndagens årsfinale ser slik ut;

* Jepson har seks triumfer
* Stefan Persson står med fire pinner
* Stefan Söderkvist kan vise til tre seiere.

- Totalt venter fem oppsitt, og jeg reiser til Vaggeryd i håp om å få med meg pokalen hjem, innrømmer Calle. 
- 8 Veravia As (V4-3) stikker ut som min beste sjanse, men sporet kunne vært bedre, avrunder han.

God banker?
Arne Back har tips å by på. Back har vært i travsporten i flere tiår, og følger godt med.
- Min vinner, min banker er 1 Illuminati i V4-1. Joakim Lövgren kommer hit til banen med god tro. Hesten har ikke vunnet på en stund, men prestert godt. Nest sist ble Illuminati treer i et kvalifiseringsheat til Derby, sist holdt han enormt bra etter en tung posisjon underveis. Søndag er kvaliteten på konkurrentene enklere, lyder det.

Kilde Arne Backs tips og vurderinger: Vaggeryds travprogram

Frister
* V4 kl. 12:45
* Dagens Dobbel kl. 13:27
* V5 kl. 14:11
* Banekode: 31

 
Spennende comeback

V65 Momarken: Bergenshesten 2 Kuven Storm hadde en fin 3- og 4-årssesong, og ble blant annet toer i Kongepokalen. Så forsvant hesten, og nå gjør han comeback i ny regi.

2 Kuven Storm i V65-5 er under hele sin karriere blitt trent og kjørt av amatøren John Borgen (72) fra Lepsøy utenfor Bergen. Etter starten i 4-årsstjernen på Bjerke i mai i fjor, har ikke hesten vært til start. Nå dukker han opp i trening hos Heidi Moen i Valdres.

- Hatt store problemer
- Da 2 Kuven Storm kom til oss i mai i år, klarte ikke hesten å gå rundt en sving i 2,00-fart, og vi sto overfor en stor utfordring. Vi var tvunget til å legge helt om treningen, og hesten har i tillegg vært gjennom et utall av behandlinger - ikke sprøytet - for å få løsnet opp ulike muskulære problemer, forklarer Heidi Moen til Equus. Nå ser ting mye bedre ut.

Fin i jobb
- Kuven Storm har vist framgang hele tiden, og han har gjennomført prøveløp og to fine hurtigjobb. I det siste viste han stor fart, og fungerte meget fint. Jeg tror alt skal være bra, men ettersom hesten har hatt så store helsemessige utfordringer, velger jeg å kalle ham en outsider første gang ut. Det kan godt være at han er god nok direkte, men jeg må se ham i løp først og varmingen blir viktig, sier Moen, som også skal ha ut kapable, men usikre 9 Fjeld Gutten i V5-5.
- 9 Fjeld Gutten har fart og kapasitet, men roter det til mye for seg selv med smågalopper. Nå står han i fare for å pådrag seg utelukkelse, og da er fokus på å få ham feilfrit rundt banen. Vi kjører selvsagt for seier om det er aktuelt, men prioriteten er feilfritt og premie, informerer Heidi Moen.

Innleveringsfrister Momarken.
V65: 18.15
V5: 19.15
DD: 19.35

 
Banker på Thundering Blue

Bro Park byr på fantastiske løp denne søndagen hvor Stockholm Cup International er dagens høydepunkt. Tolv hester kommer til start i «cupen» og stor favoritt blir den engelske stjernen Thundering Blue. 

Han har i år imponert stort, spesielt i sine to siste starter. I sin siste start var han kun slått av to hester som befinner seg i verdenseliten og jeg velger å ikke gardere han.

 

Løp 4  GS75-1  Tattersalls Nickes Minnesløpning, 1600 dirt.

Min favoritt blir 1 Big Country som i sin siste start ble nr tre i Marit Sveaas Minneløp på den norske derbydagen. Han var kun slått av Our Last Summer og Fearless Hunter. Øvrevoll var en ny bane for hesten og han hadde noen problemer rundt Øvrevolls ytre sving. Savnet av at man ikke fikk bruke pisk i løpet ble også nevnt at både jockey og trener. Hesten går på alle underlag og jeg tror han vinner løpet. Jeg tar også med den tyske gjesten 6 Wonnebond som er høyest rangert med sine 96 i hcp. Hesten har ikke prestert like godt i år som i fjor, men må uansett regnes. Jeg tar også med tre skandinaviske hester. 2 Victor Kalejs skuffet meg på Øvrevoll sist, men hesten er i orden og trives godt på dirt. Det samme gjelder 8 Plata O Plomo som står med tre strake. 7 Spitzbergen har hatt mye stang ut i år, men kan på sitt beste slå alle disse hestene. Er en mye bedre hest på dirt enn gress.

1 Big Country – 6 Wonnebond – 7 Spitzbergen  Outs: 2 Victor Kalejs

 

Løp 5  GS75-2  Upplands-Bro Kommuns Stora Pris, 1600 gress

Dette løpet vinner 8 Buddy Bob. Bro Park er hans favorittbane og han står så høyt som i 89 i hcp. Selv om distansen er 1600 så skal han vinne. Avslutter alltid i overlydsfart.

8 Buddy Bob – 5 Afaal – 3 Fort Bastion  Outs:  1 Saving Kenny

 

Løp 6   GS75-3  Lanwades Stud Stakes, 1600 gress

Kun et trehesters oppgjør. Setter under tvil 4 Icecapada først. Setter hun først da hun trives bedre på Bro enn på Øvrevoll og jeg tror hun leverer igjen. Er droppet litt i hcp, selv om det ikke betyr noe her. Ser dyrisk ut i trening. 6 Appelina kommer til å være nærme og kan fort vinne dersom favoritten skulle svikte. Tar også med fjorårsvinner 5 Seaside Song som har vært kanongod i sine siste starter. Det skal holde med disse tre.

4 Icecapada – 6 Appelina – 3 High As A Kite  Outs: 5 Seaside Song

 

Løp 7  GS74-4  Sixt Bro Park Festival Handicap, 3200 gress

Dagens langløp over mektige 3200 meter. 6 Eye In The Sky valgte dette løpet framfor Stockholm Cup. Trives på banen og på distansen. Ser også fryktelig ut i trening og han har virkelig våknet nå. Løpet sist skal holde her. Tar også med den tyske distansespesialisten 3 Summershine. Har som favoritten kun vunnet et løp i år, men skal på besteform være i toppen her. Tar også med 2 Baltic Eagle som kan være alt mulig. Var enorm på den norske derbydagen, men er avhengig av svikt i banen. Avstamningsmessig så skal distansen ikke være noe problem.

6 Eye In The Sky – 3 Summershine – 4 Duke Derby  Outs: 2 Baltic Eagle

 

Løp 8  GS75-5  Bro Park Sprint Championship, 1200 gress

Et fartsfylt oppgjør hvor gode sprinter møtes. 7 Corinthia Knight kan fort være overlegen. Har tjent bøtter av kroner i år og er en riktig god hest. Det samme gjelder 5 Bakoel Koffie. Fransktrent som var god i sin siste start. Spent også på 9 Never Back Down. Hesten er lite startet i år, men har vunnet løp. Av de skandinaviske så tar jeg med 12 Viscount Barfield som endelig har begynt å vise form. 11 Ambiance skal også regnes. Det samme gjelder 8 Trickbag.

7 Corinthia Knight – 5 Bakoel Koffie – 9 Never Down Back  Outs: 12 Viscount Barfield

 

Løp 9  GS75 -6  Stockholm Cup International, 2400 gress

Dette løpet skal 2 Thundering Blue vinne. I sin siste start hadde han en sinnsyk god avslutning mot to av verdens beste hester. Han ble nr tre, men var foran bl.a den Irske Derbyvinneren.  Hesten med 100 i hcp blir min andre banker for dagen. Velger du å gardere så ta med 9 Giuseppe Piazzi, 10 Our Last Summer og 4 Crowned Eagle. Our Last Summer har tatt seieren i Marit Sveaas bra og ser fryktelig god ut i trening. Giusepper Piazzi vant i årsdebuten og her kan det være forbedring. Engelske Crowned Eagle trives på distansen og viser god skandinavisk form (hcp 94) Er rimelig sikker på at en av disse vinner dersom favoritten skulle svikte.

2 Thundering Blue – 10 Our Last Summer -  Giuseppe Piazzi  Outs: 4 Crowned Eagle

 

Løp 10  GS75-7  Herbert Sachs Memorial, 2100 gress

En litt vrien avslutning, men har råd til tre hester. 5 Arctic Waltz blir bare bedre og bedre og vant med halve oppløpet på Jægersro sist. Bunnvekt er absolutt er fordel. 1 Miss Chocolate går sjelden et dårlig løp og var god bak Baltic Eagle i sin siste start. Vinner fort et løp som dette. 8 Hero Kalejs har til gode å vinne løp i år, men fire fjerdeplasser sier at hesten alltid må regnes.

5 Arctic Waltz – 1 Miss Chocolate – 7 Killroy  Outs: 8 Hero Kalejs

 

GS-1:  1-2-6-7-8

GS-2:  8 Buddy Bob

GS-3:  4-5-6

GS-4:  2-3-6

GS-5:  5-7-8-9-11-12

GS-6:  2 Thundering Blue

GS-7:  1-5-8   

= 810 kroner

 
Vant to, tror på to

V75 Grand Slam Bro Park: Jan-Erik Neuroth vant to fredag - og håper på mer gull når Bro Park inviterer til festsøndag. - 8 Buddy Bob (V75-2) og 2 Baltic Eagle (V75-4) er de beste sjansene, sier han til Equus.

*Her er Jan-Eriks vurderinger av hester og sjanser på Bro og Festival of Swedish Racing søndag:

- 8 Buddy Bob (V75-2) står godt til her; skulle hatt 65 kilo etter norske regler. Går nå med 62. Han burde kunne vinne løpet. Er best på myk til tung bane. Skal takle røffe forhold som det kan bli. Men det er en uerfaren hest; bare tre år, det kan være et minus.
Eldre hester er flinkere til å tilpasse seg forholdene i løpene.

Tommel opp for god start (bildet t.h.). Jan-Erik Neuroth vant med Dardenne og Delacroix fredag.

TOPPHOPPE: Appelina har vunnet ti av 25 og løpt inn 3,1 millioner kroner. Wido Neuroth trener, Jan-Erik Neuroth rir og Stall Perlen eier.
Foto: Svensk Galopp

- 6 Appelina (V75-3/Lanwades Stud Stakes, 300 000 svenske kroner til vinneren) gikk kjempebra sist. Skal komme på speed, jeg håper å vinne igjen. Men 4 Icecapada er tøff - selv om hun er best på lengre distanser. Vi fikk et bedre løp enn Icecapada sist; det er verdt å merke seg for spillerne. En annen ting å merke seg: Skandinaviske hopper på 90 i timeform er gode hester; jeg tenker på sammenligningen med de utenfor Skandinavia. 7 Hateya (Pat Cosgrave) kommer med 86; det skal ikke holde her.

- 2 Baltic Eagle (V75-4) skal ha en veldig god vinnersjanse, distansen passer. Går med 56 kilo; 6 Eye In the Sky og den tyske hesten 3 Summershine går begge med 62; det skal merkes på 3200 meter. Baltic Eagle galopperer litt ujevnt på Øvrevolls opp og ned-bane. Bro Park skal passe bedre. Det er et men: Blir banen opptråkket, er dette ikke til Baltic Eagles fordel. Sjekk baneforholdene!

- 6 Pal O'Mine (V75-5) rir jeg for Tina Smith. Han går gode løp; på sitt beste er han knallbra. Møter tøff motstand og hester med høyere handicap. Men det er et eller annet som sier meg at han kan overraske. Skal ha feste i banen.

- 3 Pas De Secrets (V75-6, Stockholm Cup, 800 000 til vinneren) er ute i et knalltøft løp. Har høy kapasitet, men det må stemme for ham. En eventuell røff og opptråkket bane er ingen fordel. den engelske hesten 2 Thundering Blue med 100 i skandinavisk timeform skal vinne dette løpet med åtte lengder. Dagens banker. Blir jeg toer og best av de skandinaviske er det en seier.
- 1 Bokan (V75-6, Jacob Johansen rir) var toer i løpet i fjor etter Dorcia som "fløyt" oppå. Bokan er en hest som takler - og har fordel av - en oppgått bane. TOPPHEST: Thundering Blue er den høyest rankede hesten som har konkurrert i Skandinavia. Var tredje, som feltets minst spilt, i Juddmonte International (Gruppe 1) etter Roaring Lion og Poet's Word; begge inne på verdensrankingens topp-5 i øyeblikket. Thundering Blue drar videre til Canadian International på Woodbine, en skikkelig globetrotter denne hvite og meget karismatiske hesten som har egen fanclub.

-
7 Killroy (V75-7) trener bra, har toppvekt, men bør regnes i et åpent løp.

Hero Kalejs fra P-A
Per-Anders Gråberg topper i Sverige med 44 førsteplasser, han tok to på Bro fredag. Søndag holder han 8 Heros Kalejs i V75-7 som sin beste sjanse. Og han er naturlig nok spent på 2 Victor Kalejs (V75-1, Roy Arne Kvisla trener) i Nickes Minneslöpning.
- Han møter tøffe utlendinger, 1 Big Country var treer i Sveaas, men er en god hest som er "snappet" bedre på dirt som han får nå. Jeg er spent foran dette løpet, sier P-A til Equus. Han er som Jan-Erik Neuroth klar på utfallet av Stockholm Cup: - Ingen rører 2 Thundering Blue, sier championjockeyen.

JAN-ERIK NEUROTH OM BANEN: - Det regnet mye i de to siste løpene fredag. Jockeyene så ut som de var rullet i jord da de kom inn.
Banen var også railet ut. Blir den railet inn igjen, det er mulig, kan de utvendige sporene bli "ubrukelige". Da blir det fersk bane innvendig.
Men omvendt: Hvis de ikke railer inn, er ikke de seks-syv innerste sporene bra, da er det bedre utvendig. 
Her må spillerne sjekke opp hva som blir gjort søndag. Det er viktig info, sier Jan-Erik til Equus. 

* Rekkeprisen i V75 er minimum én krone.

* Innleveringsfrister:
V75: 15.15
V4: 16.24
DD: 17.17

 
Endelig norsk seier

V75 Färjestad:Vi måtte vente til V75-6 før den norske seieren endelig kom. I Unionskampen ble det en millimeterkamp mellom 7 Myhreng Jerker og 3 Kleppe Slauren. Målfotoet viste at Myhreng Jerker var fremst.

- Jeg er stolt av denne hesten. Han var utrolig bra idag.Jeg fryktet at vi skulle tape på foto idag, men det gikk vår vei. Det var utrolig morsomt, sa en stolt Olav Mikklborg etter at seieren var klar. 7 Myhreng Jerker innledet uten rygg, utvendig for ledende 6 Tekno Odin. Myhreng Jerker presset seg til tet på siste bortre og fikk snart 3 Kleppe Slauren over seg. De to norske hestene forlot konkurrentene og utkjempet en fantastisk duell mot mål. Passeringen ble jevn, men Myhreng Jerker var fantastisk bra og vant på 1.21.3a/2140 meter. Førstepremien var 300 000 kroner:
- Dette er en hest som betyr utrolig mye for meg. Jeg setter umåtelig pris på denne seieren, sa en glad og rørt Olav Mikkelborg etter den imponerende seieren.
- Det var litt surt å tape med så knapp margin, men hesten er alltid veldig bra. Nå blir det Vintillatravet for vår del, sa en skuffet, men fattet Kjetil Djøseland etter annenplassen med 3 Kleppe Slauren.

4 Handsome Brad og Carl Johan Jepson var tidlig i tet i V75-1 og passerte på 1.11/500 meter og 1.14,8 første 1000. Hesten hadde full kontroll i sluttfasen og vant helenkelt.
- Han har vært i form stort sett siden han startet å delta i løp. Han vant med krefter spart - nyttig med tanke på at han skal ut i en V75-finale neste gang, sa en fornøyd trener, Ulf Stenströmer, etter seieren.
- Dette ble enkelt. Etter startrushet fikk vi bestemme mye. Han var veldig bra, skrøt kusk Carl Johan Jepson etter at favoritten hadde vunnet. Verdien etter V75-1 var 25 kroner.

Treer fra tet
Norske 2 Faust Boko og Magnus Teien Gundersen gjorde et helhjertet forsøk på å vinne V75-2 fra tet, men måtte nøye seg med tredjeplass. 3 Grandfather Bill kjørte om teten, krøp ned i ryggen på Faust Boko og kom seg ut i annetspor på siste langside. Han koblet raskt grepet på 2 Faust Boko, men var nær ved å bli innhentet av godt spurtende 7 Eraja Jaam. Björn Goop avgjorde som så ofte før en jevn målfotokamp. Positiv innsats også av Draco Braz Minto som ble fjerde for Frode Hamre fra spor tolv. Etter seieren til favoritten 3 Grandfather Bill var verdien 45 kroner.
- Hesten var ganske sent ute, men nå er han på gang. Matchavgjørende for oss var nok at Faust Boko ikke fikk ligge i fred i tet. Grandfather Bill er ganske flegmatisk og har mye å lære, men det er en bra hest, syntes Björn Goop som trener og kusker hesten som nå vant for sjette gang på åtte forsøk.

Ny favoritt
4 Love Matters var tidlig i tet for Örjan Kilström, og dermed var løpet kjørt. Daniel Redèn-traveren vant meget enkelt, men bak spurtet norske 12 I Love Paris strålende til annenplass. Etter sen luke klarte 9 Deep sea Dream en bra fjerdeplass, bak 6 Racing Mange som holdt bra til tredje fra dødens.
- Seieren ble veldig enkel fra tet. Han var i topp orden og holdt enkelt unna, sa Örjan Kihlström.

4 Love Matters var V75-favoritt, og verdien etter de tre første løpene var 69 kroner.

Norsk ledelse lenge
2 Rapide Frecel så lenge ut som en vinner i V75-4. Sammen med Frode Hamre fikk han dirigere i 1.11,8/500 meter og 1.13,7 første 1000 meter, men på oppløpet fikk 10 Waikiki Silvio åpning fra ryggen på lederen, og han spurtet inn til seier for Björn Goop. Verdien i V75 spratt opp til 443 kroner etter at femtevalget vant.

En til å stole på
2 Global Trust
var favoritt i V75-5, og han kjørte seg tidlig til tet for Jorma Kontio i V75-5:
- Han åpnet bra, og jeg fikk teten tidlig. Han var veldig bra og vant meget enkelt, skrøt Jorma Kontio etter seieren. Global Trist var hardt betrodd i V75, og verdien var nå 508 kroner.

I V75-6 vant 7 Myhreng Jerker. Han var i V75 et syvendevalg, og verdien var nå 14 932 kroner.

Jevnt også i V75-7
Også V75-finalen ble svært jevn og spennende. 5 Visitor så lenge ut til å trave mot sieer, men 3 Global Skipper spurtet forrykende og kom akkurat for sent til å vinne. Dog ble seier til 5 Visitor som vant for tredje gang i år.
- Vi kom til tet og fikk lede, men han slet med travet. Jeg var fryktelig redd for galoppen på oppløpet, men han holdt unna. Dette smakte veldig bra, sa Carl Johan Jepson etter seieren.

I V75 var 5 Visitor nestfavoritt, og V75-utbetalingen ble 27 509 kroner. Seks riktige ga 116 kroner, mens det ikke ble utbetaling for fem riktige.


 
"Spik" på Handsome Brad

Färjestads travbanesjef; Ken Karlsson er forberedt og pålest foran stordagen. - 4 Handsome Brad står for sine 56 prosent og er dagens "spik", sier han til Equus. Ganske bestemt.

Han fortsetter argumentasjonen for singelstrek på hest nummer 4 i V75-1: - Hvis det er noen kusk som er startrask; er det Carl Johan Jepson. Regner med at han er tidlig foran og at dette blir tet og slutt. 5 Angle Of Attack med Nicklas Westerhom kan "forstöra" fra start, det er det eneste som kan felle Handsome Brad. Men jeg tror ikke det blir sånn. Den russiske hesten i spor 2 har vært her før og blitt nr. 5 i Silverdivisjonen. Var ikke allverden da, oppsummerer Karlsson og kommer med ytterligere råd og vink på tampen:VINNERHEST: Handsome Brad har ni på 35, jakter nummer ti i dag. Ulf Stenströmer trener, Carl Johan Jepson kjører.
Foto: TR Media

V75-3: 5 Going For Gold Zaz (Nicklas Westerholm) var en 2,9 prosenter kl. 13.00. Det er et klart underspill. Han er en spennende "kantbold" i dag. Hesten gjorde minicomeback på Rättvik 11. september og så fin ut. Det er mange startraske her, vinneren her kommer på speed, det er jeg ganske sikker på. Det kan være Going For Gold Zaz.

V75-4: Her blir det fart. Det gjør at 10 Waikiki Silvio (Björn Goop) og 11 Wellino Avenue (Magnus Jakobsson) vil komme inn i matchen. Tror en av disse vinner hvilket vil bety hjemmeseier til Färjestad.

V75-5: 9 Speedmeister (Jørn Morten Kvikstad) slo gode hester da han vant på Färjestad 13. august. Dette er dagens "rysare" for meg, også for lite spilt.

V75-6
: Her blir det norsk seier, dessverre... Jeg synes 6 Tekno Odin så "fresh" ut sist. Og jeg glemmer ikke da han gikk 19,1 her for to år siden. En publikumsfavoritt på banen. Har feeling for Tekno Odin i dag.


V75-7: En ny "kantbold": 1 Racing Ribb med Adrian Kolgjini. Jeg vet Kolgjini-familien holder hesten høyt. Racing Ribb skal være mye bedre enn raden. Får han tet og dirigere litt, kan det holde hjem. En 5-prosenter og et underspill kl. 13.00.

* Ken Karlsson om banen: Regn i går, sol i dag og "friske vindar". Det skal bli en bra bane. Den har "vida kurvor och korte rakar"; det er lettere å holde farten i svingene her. Og tyngre å komme bakfra. Oppløpet er under middels med sine 177 meter. 

* Trond "Buller'n" Anderssen er på vei til Färjestad. Han har flagget tro på 9 Hickothepooh (V75-1) hele uka, men ligger litt lavere nå når sola i Karlstad nærmer seg.
- Vi håper, men jeg er redd
4 Handsome Brad går til tet og blir der. Kan nok være en "klink vinner". Färjestad er en vanskelig bane å komme bakfra på. Men vi prøver. Håpet er at den russiske hesten i spor 2 kan lage litt virvar, sier "Buller'n" til Equus.

"HC" til under 1 prosent
Hans Christian Holm kjører to; 12 Flashing Boko (V75-5, Severin Aarskog) og 4 Soros Kronos (V75-7, Thöger Malmström), begge spilt til under 1 prosent kl. 13.00.
- Det er ikke så rart. Flashing Boko møter veldig gode hester, vi må ha mye flaks for å havne på trippelen. Det er ikke bare å gå rundt dem, så god er han ikke - selv om hesten er i kjempeform. Det skal sies. Soros Kronos satt fast sist og har fordel av langt løp. Går med lettere balanse nå. La meg si at jeg blir veldig overrasket, men ikke "chockad", det blir jeg aldri, hvis en av mine skulle vinne. For dem som fisker helt på dypet, kan vi strekes, sier "HC" til Equus før løpene.  

* Husk det er Gigapott i V75 med 60 millioner i premiepotten.

* Frister:
* V4 kl. 14:45
* V75 kl. 16:20
* V5 kl. 17:04
* Dagens Dobbel kl. 18:18
* Banekode: 31

 
Jan-Erik red inn 512 000

Festival of Swedish Racing åpnet på Bro Park fredag. Jan-Erik Neuroth var i flytsonen; han bokførte to første-, én andre- og én tredjeplass. I Innridne penger; 512 000 svenske kroner. Ingen dårlig dagsfasit for pappa Wido og Neuroth jr.

- Veldig moro. Og fint å kunne vise frem skandinavisk oppdrett på denne måten. Man kan få gode hester for en ganske billig penge, kommenterer Jan-Erik.EOS-oppdrett

Hans vinnerhester var Dardenne (Breeders' Trophy Sprint, se Svensk Galopps bilde over) og Delacroix (Breeders' Trophy Mile), begge norsk oppdrett i regi av Stall EOS.
Dardenne vant etter en fin "slutrökare" for å si det på Bro Park-språket. Og Delacroix prikket starten og holdt heroisk helt inn.

Ramone den tøffe veien
Per-Anders Gråberg og storfavoritten Ramone måtte gå den tøffe veien i Breeders' Trophy Juvenile. Fra startspor 14 satset P-A offensivt og lot silkeløp være silkeløp. Ramone merket kjøret, men holdt imponerende inn til seier nummer fire og 400 000 inn på konto.
Candyflower og Jan-Erik Neuroth, til 32 ganger pengene, kom flyvende, men en hals for sent. - Hun gikk et veldig godt løp. Vi lå godt an i svingen, men det ble for stor luke, og jeg måtte gå rundt de fire-fem foran. Vi tapte nok en tre-fire lengder, men Ramone var sterk igjen, ingen tvil om det. Jeg er også godt fornøyd med 2-årige Deadline Day som var tredje etter to gode; American Eagle til Julian McLaren og She's Shameless til Lars Kelp. Deadline Day løp veldig urutinert, gikk og bytta bein og var av og på bittet. Dette blir en fin hest, sier Jan-Erik til Equus.

* Også Per-Anders Gråberg vant to løp på Bro fredag. Han red inn 538 000 kroner og har nå grepet med 44 førsteplasser i Sverige i år. Elione Chaves og Carlos Lopez har 38 hver.

* Det regnet mye over Bro Park på slutten av fredagens løpsdag. Vi kommer tilbake med info om baneforholdene inn mot storløpsdagen søndag. Stockholm Cup med Thundering Blue som storfavoritt starter kl. 17.17 søndag.

 
LiveLørdag og Sverige mot Norge!

V75-karusellen snurrer over svenskegrensen. Og LiveLørdag snurrer med. Lørdag er det Unionstrav og travlandskamp mellom Norge og Sverige i Karlstad. Match blir det også mellom begge lands spillere, det er 60 millioner i premiepotten.* LiveLørdag V75 fra kl.12 på Rikstoto Direkte eller gratis på VGTV.  

* Sist, under fellesomgangen på Klasseløpssøndagen, hang Norges spillerelite tidlig i tauene. Det er tid for revansje! 

* 18 norsktrente hester tar turen til Färjestad.

Kontio har dagens største

2 Global Trust (V75-5), med pålitelige Jorma Kontio (17 V75-seire i Sverige i år) blir omgangens største. Nurmos-hesten var en 69-prosenter i Sverige; en 51-prosenter i Norge fredag formiddag.
12 Flashing Boko i samme løp kjøres av Hans Christian Holm og trenes av Severin Aarskog. Smultringspill; altså 0 prosent i Sverige, 1,6 i Norge fredag. Sporet er vanskelig, men her lukter det underspill lang vei. Aaarskog mener Flashing Boko kan gå "en lav 11-tid".

Kleppe Slauren tung favoritt i Norge
I V75-6 samles Norge og  Sveriges beste kaldblodshester, minus Månprinsen A.M.  til travlandskamp. Kjetil Djøseland tar den 80 mil lange turen fra Kleppe på Jæren for å banke svenskene. 3 Kleppe Slauren var en tung 40-prosenter i Norge fredag formiddag, svenskene har mer sans for baksporets 9 Odd Herakles som var en 31-prosenter, Kleppe Slauren kun en 13-prosenter. Også 6 Tekno Odin var klar mer spilt i Sverige som en 26-prosenter. 


Flaks med sporet
- En landskampseier mot Sverige ville smakt godt. Jeg skal kjøre Unionskampen for første gang, og jeg gleder meg enormt, sier Kjetil Djøseland. Kleppe Slauren er en sterk hest som har overflod av krefter. Derfor passer det fint at landskampen går over 2100 meter og ikke over sprintdistansen 1600 meter:
- Vi har hatt flaks i sportrekningen og har fått et gunstig tredjespor bak startbilen. Jeg er sugen på å klinke til fra start i håp om tidlig tet. Det er i hvert fall plan A, sier Forus-treneren til Equus.KAMPKLAR: Kleppe Slauren har 29 seire på 107 starter og 3,5 millioner på konto.
Foto: hesteguiden.com

Lang reisevei
Rundt 80 mil en vei må Kleppe Slauren stå på hestehengeren før han er klar til dyst:
- Lang reisevei er ikke noen hindring. Kleppe Slauren er vant til å være på langtur, og det virker som om han trives med å være på reisefot. Vi drar til Karlstad fredag, og han får tid til å hente seg inn og slappe av før løpet som kjøres lørdag ettermiddag, forklarer en spent trener.

300 000 i første
Førstepremien i løpet er hele 300 000 svenske kroner. Så langt i karrieren har Kleppe Slauren vunnet 29 løp på 107 starter, og han har kjørt inn hele 3,5 millioner norske kroner til sine fornøyde eiere, Stall Slauragjengen:
- Det er fortsatt utvikling i ham, og jeg merker i trening at toppformen begynner å komme. Jeg kjører til start med god tro, men det er egentlig stort bare å få være med, sier Kjetil Djøseland. De øvrige norske håpene er 7 Myhreng Jerker (Olav Mikkelborg), 8 Ingbest (Frode Hamre) og 9 Odd Herakles (Adrian Solberg Akselsen).
- Det blir sjanseartet på startsiden, vi har fått dårlige rygger. Kleppe Slauren er en naturlig favoritt som sporene ble, sier Adrian til Equus.

Magns går for V75-championatet
Magnus topper V75-ligaen med 17 førsteplasser, Frode Hamre har 15 og henger på.
Tom Erik Solberg, som har 13 i år, hadde hodet foran i en voldsom fotofinish i 2017.
- Det er klart jeg har satser på å ta V75-championatet. Jeg var veldig nære i fjor, uttaler Magnus til Equus.
Han kan passere 350 seire før fylte 22 år i oktober.
De siste årenes suverene norske landschampion; Eirik Høitomt, hadde bokført 119 triumfer som 22-åring. 

Helt suveren


Örjan Kihlström (bildet) leder V75-ligaen i Sverige med 45 førsteplasser, Ulf Ohlsson har 33 og Björn Goop 20. Kihlström har kjørt inn over 43 millioner kroner i år og er foran sine fjorårstall allerede nå. Men han vil ikke passere 2016 i inntjening; da kjørte han inn over 53 millioner svenske kroner.

LiveLørdag:
* Kristian Aandal er programleder. Stian Hallenstvedt og Lars Gunnar With styrer tipsdel og sosiale medier.
* Tipsekspert 
Espen Edvardsen fra Vinnerbongen er ukens gjest.
* Hans Kristian Skubberud er reporter.
Reportasjedelen: Du får møte Evy Marie Brinck og oppdretter/eier av 9 Speedmeister (V75-5), Ole Peder Synstelien.

* Ta del i sendingen! Via sosiale medier som Twitter, Instagram og Facebook kan du ta del i LiveLørdag V75. Benytt #LLV75 og still spørsmål til panelet eller de aktive på arena.

 
Kjører han bankeren?

V5/V4 Hagmyren: Banens travekspert tror at dagens banker er å finne i et uttagningsløp til SM for amatører. Han har også funnet fram til en spennende outsider som årsdebuterer!

Bankeren det siktes til er 7 Twinkle Kronos i V4-2/V5-5. En hest som står uten seier i år, men som vant fem av tolv løp i 2017.
- 7 Twinkle Kronos møter hester han uten videre skal slå. Han har nå ett løp i kroppen, og det tror vi er nok til at trener Magnus Träffs fine hest vinner. Dagens banker, begrunner Hagmyrens tipsekspert.

Kapabel traver
Tipseksperten trekker også fram en norskeksportert kaldblodshest som dagens luring i både V5- og V4-spillet.
- 6 Brenne Jærven i V5-4/V4-1 har vært borte siden 2017, men vi innbiller oss at hesten er seiersmoden direkte på tross av den lange pausen. Det er i utgangspunktet en meget kapabel traver, begrunnes valget av dagens outsider.

V5-innleveringen er 14.45. V4-spillet må være inne til 15.46.

 
113 000 på feil bong

Han skulle ha Lyntoto V75, men fikk Lyntoto 5+. Resultat? Søndagsgevinst på 113 000 kroner. - Det ble en lykkedag for meg, sier vinneren fra Rogaland.

Mannen fra Rogaland har vært fast hestespiller i store deler av sitt liv. Tidligere brukte han mye tid på å studere og fylle ut selv, men nå går det mye i andelslag og Lyntoto:
- Jeg liker å spille på hest, og jeg kjøper gjerne litt forskjellige spill, men søndag hadde jeg tur. Jeg var hos kommisjonæren min for å kjøpe noen søndagsspill. Blant annet bestile jeg en Lyntoto V75 til 200 kroner, men så at summen på kassa ble 210 kroner. Jeg stusset ikke mer over det før jeg kom hjem og gikk gjennom bongene. Da så jeg at jeg ikke hadde fått Lyntoto V75, men Lyntoto 5+. Og så gikk jaggu bongen inn med 113 000 kroner. Det var min lykkedag, sier den glade vinneren.

- 5+ er et kjempespill
- Uavhengig av om at jeg vant penger på 5+ søndag, så synes jeg 5+ er et kjempespill. I hvilket annet spill kan man satse 20 kroner og være med i kampen om kanskje 100 millioner? Vel må man ha dobbel dose flaks: Først må man ha de fem første hestene i rekkefølge, og deretter må man trekke lykketallet mellom 1 og 3000 for å få full uttelling, men dette er egentlig ikke dårlige odds. 5+ har den flotte egenskapen at det er høye førstepremier og massevis av trøstepremier. Det minner på mange måter om produktegenskapene til Lotto - som alle kjenner - og jeg synes Rikstoto skulle markedsføre 5+ i langt sterkere grad. Det er jo rett og slett et kjempespill, synes mannen som i en årrekke vanket på Forus travbane.

Bonus til kommisjonæren
- Jeg oppsøkte kommisjonæren etter gevinsten. Først spurte jeg - med et smil om munnen - om hun hadde vært på fest og var bakfull, siden hun presterte å gi meg Lyntoto 5+ istedenfor Lyntoto V75, men deretter fikk hun en liten bonus for at hun faktisk hadde gjort meg til en vinner i 5+. Kona opplevde for øvrig noe av det samme for noen uker siden. Hun skulle ha en andel i et V5-spill på en norsk bane, men fikk en andel til en kjøring i Sverige - og vant 5000. Gjett om hun ble hekta på hestespill. Jeg skjønner at det kan være hektisk for dem som skal selge spill også, så det er viktig å sjekke bongene man mottar.

Blod på tann
Vinneren fra Rogaland medgir at gevinsten har gitt mersmak:
- Nå har jeg lagt opp en strategi for å vinne mer i 5+. Jeg har merket meg at det er mange overspilte favoritter i 5+ som drar på seg fryktelig mye spill. Ved å studere løpene mer - og satse tålmodig og gjerne på favorittfall - så håper jeg å vinne igjen. Jeg har pleid å ligge mellom 60 og 100 kroner i innsats de gangene jeg har spilt 5+, men nå kan det nok hende at jeg øker innsatsen. Jeg bare venter på neste gratulasjonstelefon fra Rikstoto!

 
Under denne spalten vil vi hele tiden oppdatere hva som er mest spillbart.
Først kommer hestens nummer og navn, så prosentvis vinnersjanse og
til slutt overoddsen i prosent. Les mer om spillbar odds her


V65 - Momarken Travbane 2018-09-23
Oppdatering for starter om: 3 t 47 m
 
 
V5 - Momarken Travbane 2018-09-23
Oppdatering for starter om: 4 t 47 m
 
 
Kundestøtte Risktoto: Telefon: (+47) 815 11 222