Kristoffers DD-drag

DD Jarlsberg: Det ligger 50 000 kroner ekstra i DD-potten, og Ranheim-strategen Kristoffer Løkberg har to mål for kvelden: Riktig DD - og seier til England i fotball-VM.

 
Superuke i Dagens Dobbel

Fra og med onsdag 13. juni og frem til onsdag 20. juni er det ekstra gunstig å delta i Dagens Dobbel-veddemålet. Totalt ligger det 550 000 kroner ekstra i premiepotten i perioden.

I åtte dager på rad kommer Norsk Rikstoto til å legge ekstra penger i premiepotten i Dagens Dobbel. Kampanjen innledes med Dagens Dobbel under V76-kjøringen på Jarlsberg Travbane onsdag. Der legges hele 100 000 kroner ekstra i DD-potten. Innleveringsfristen er kl.20:45.

Merk at det ligger 100 000 kroner ekstra i DD-potten kommende lørdag på Forus Travbane, samt på Bjerke onsdag 20. juni. De fem øvrige dagene har 50 000 kroner ekstra i DD-potten.

550 000 kroner ekstra
Pengene fordeles på følgende måte:

Dag

Dato

Innlevering

Bane

Gevinsttilskudd

Hovedprodukt

Onsdag

13. juni

kl. 20.45

Jarlsberg

100 000 kr

V65

Torsdag

14. juni

kl. 20.25

Klosterskogen

50 000 kr

V65

Fredag

15. juni

kl. 20.25

Biri

50 000 kr

V76

Lørdag

16 juni

kl. 16.50

Forus

100 000 kr

V65

Søndag

17 juni

kl. 19.35

Forus

50 000 kr

V65

Mandag

18. juni

kl. 20.25

Jarlsberg

50 000 kr

V75

Tirsdag

19. juni

kl. 20.45

Momarken

50 000 kr

V65

Onsdag 20. juni kl. 20.45 Bjerke 100 000 kr V76


Gevinsttilskuddet legges til premiepotten når det åpnes for spill til hver enkelt DD-omgang, og vil dermed være med i beregningen i alle kanaler hvor DD-odds vises.

Få ekspert-tips
Hver dag vil en travekspert sette opp Dagens Dobbel-tips til hjelp for de som ikke har studert programmet selv. Tipsene finner du på beta.rikstoto.no og på rikstoto.no.

Spill DD her!

 
Løpskommentarer - 1 kr

Nå kan man få verdifull hjelp i spillet ved å abonnere på løpskommentarer. Som ny kunde av løpskommentarer får du kommentarer i programmet på beta.rikstoto.no for kun 1 krone resten av juni.

Løpskommentarer på programsiden er perfekt for å gi deg som spiller en indikasjon på hestens prestasjon i et tidligere løp. Spesielt for de svenske, og kanskje mer ukjente hestene. Løpskommentarene vil bestå av svenske og norske starter, uavhengig av hestens nasjonalitet.

Leverandør for norske kommentarer er Stallskriket, mens TR Media (Travfakta.se) står for de svenske. 
Merk at enkelte kommentarer for starter gjort i Sverige vil mangle om ATG ikke tilbyr spill til løpet. Norsk Rikstoto tar ikke ansvar for innholdet i selve løpskommentarene eller eventuelle avvik.

Abonnementet vil løpe til oppsigelse, og ha en ordinær pris på 40 eller 79 kroner per måned avhengig om man abonnerer på Rikstoto Direkte på nett. Tjenestene administrerer man selv på MinSide.

Hvordan abonnere?
Under MinSide finner man kategorien «Tjenester» i menyen til venstre. På mobil finner man Tjenester i menyen ved siden av navnet sitt, oppe til høyre. Det eneste du trenger å gjøre er å registrere et betalingskort. Abonnementet fornyes automatisk den første i hver måned ved belastning av ditt bankkort. Husk at tilbudet kun gjelder nye kunder av løpskommentarer.

 
Drag i DD-1

DD Jarlsberg: Det ligger 50 000 kroner ekstra i Dagens Dobbel-potten, og Stallskrikets Øyvind A. Brusletten synes at det beste draget er i DD-1.

- 7 Anthony Downs i 5. løp/V65-5/V5A-2/DD-1 slapp føringen i første sving sist, men avgjorde direkte da luken kom til slutt. Gangen før bakket han til jumboplass fra start, men avsluttet solid til tredje i et løp Ghandi BR vant. Tredje sist gikk han i tredjespor og dødens og fullførte sterkt bak Going Transs R. Han står litt leit til her, men jeg tipper han blir kjørt offensivt. Får han overta teten, ja, da tror jeg dette løpet er kjørt, sier Øyvind A. Brusletten hos Stallskriket.

I DD-2 synes han det er mer åpent:
- Dette kan bli et herlig oppgjør, satt opp som sportrappløp. Mitt drag i løpet er 4 Ridolini Park. Han er ordentlig på vei mot formen igjen i Høitomt-regi, og da er dette i bunn og grunn en riktig bra hest som tåler mer penger på grunnlaget. Han reparerte bra etter startgalopp nest sist. Sist var han tøft ute på Bjerke, men fullførte fint og kjørte litt butt til slutt. Er egentlig bra fra start og står helt greit til her. Kan sitte tidlig i tet hvis det blir kjørt offensivt og derfra bli vanskelig å slå! Et annet drag i løpet føler jeg at 9 El Toro BR er. Han blir nesten aldri spilt lengre, men kapasiteten hans tilsier at han absolutt kan kjempe i toppen her. Det hvis Hans Jørgen Eggen har fått freshet ham ordentlig opp i pausen. Veldig bra spenst i kulissene nest sist i et løp Viking Va Bene vant. Jeg spanderer DD-penger på ytterligere fire hester. 8 Winmecredit har egentlig en billig oppgave her, men hvordan formen er, er vi noe usikre på. Han har møtt bra hester i tempotøffe løp de siste gangene, og da har han ikke strukket til. Det har også blitt litt feil for ham. Enklere ute enn på lenge og må regnes. 6 Ultimate Photo pliktvant et billig lunsjløp sist, men stilen på ham var veldig bra. Kan være aktuell for tidlig tetkjenning igjen og må strekes. 7 Valokaja Hindø løp det han maktet til maks i kvalifiseringen til Energima Cup på Bjerke sist. Gikk greit fra tet gangen før i tapet for Jet Voice. Aktuell i en fin oppgave. 10 Mymanyyouare avsluttet riktig bra i kulissene i Energima Cup-kval sist. Han har egentlig en håpløs oppgave, men han viste form sist. 

DD-forslag:
DD-1: 7
DD-2: 4-6-7-8-9-10

 
- Satser på reprise

V65 Jarlsberg: 3 Symphonic Lennox var tilbake i seiersform torsdag. Mandag er det nye muligheter. - Jeg satser på reprise, sier formtrener Tor Olaf Halle til Equus.

3 Symphonic Lennox i V65-6/V5-3/DD-2 slo til fra tet på Klosterskogen torsdag, og hadde ingen problemer med å avvise lederryggens storfavoritt Uncle Wise As. Trener Halle var ikke sjokkert over prestasjonen.
- Nei, det var jeg ikke og fortale de som spurte at hesten kom til å være sterkt forbedret med løp i kroppen. 3 Symphonic Lennox var nemlig syk etter en tur til Biri 11. mai, og jeg har ikke fått trent som ønskelig. Derfor visste jeg at hesten kom til å være mye bedre med løp i kroppen, og seieren torsdag kom ikke som noen overraskelse på meg.

Rask ut, tet igjen?
- Og det kan bli ny seier på direkten?
- Ikke meg imot. Han har taklet det siste løpet fint, og jeg tror han går ytterligere framover formmessig. Om vi får tet skal vi sitte der igjen, men uansett er vi sikret et bra løp og da tror jeg på reprise, sier Halle til Equus.

Jarlsberg arrangerer V65, V5 og Dagens Dobbel. Fristene er:
18.55: V65
20.05: V5A
20.25: Dagens Dobbel

 
5+ tips fra PMU

5+ Vichy: Det er traverne som skal i aksjon i mandagens 5+ løp, på banen i Vichy. Her møtes 18 hester i alderen syv til ti år i et løp over grunndistansen 2975 meter som startes med voltestart. Det starter ni hester på strek og ni hester på 25 meter tillegg. 

Løpsdag: Mandag 18.juni 2018
Start: Kl. 13:47 
Bane: Vichy – Trav
Distanse: 2975 meter voltestart
Løp: Prix De Cognat-Lyonne
Førstepremie: 18.000 Euro
Verdt å merke seg: Skoløs balanse på alle hestene foruten nr.: 1, 5, 7, 9, 17

17 All Feeling blir vår favoritt. Hesten som trenes av Mickaël Lemercier har slitt mye med halsproblemer i sin karriere og er lite startet. Nå ser det ut til at helsen er på topp, innsatsen i siste løpet hvor det ble seier var solid. Med Eric Raffin i sulkyen i mandagens løp kan det fort bli andre strake seieren, vel å merke uten uhell underveis. 15 Be Bop Mara har radet opp seire på mindre baner vest i Frankrike. Hesten til dyktige Benjamin Goetz tar ikke turen til Vichy som turist, han vil sikkert kjempe om seieren. De gangene 13 Amigo Turgot blir utstyrt med maske pleier han å være veldig god, han skal spillerne se opp for i mandagens løp. 6 All Together skal konkurrere skoløs på alle fire beina og får Jean-Michel Bazire i sulkyen. Den ekvipasjen er meget spennende. 16 Verrazano Bridge gjorde et flott løp på Vincennes 11.mai, gjør han om den prestasjonen ender han helt i toppen i dette løpet. 8 Bijou De Carsi blir spennende med Adrien Lamy i sulkyen, den hesten har litt kapasitet. To spennende outsidere er 3 Brunissio Bello og 12 Variuso Du Bouffey, sistnevnte pleier alltid å komme med gode avslutninger med rett reise underveis.

Dagens sikre: 17-15
Se opp for: 8-16-13-3-6-12
Outsidere: 9-18-4-14-11-1-2-10
Uten sjanser: 5-7

Tips til mandagens franske løp (Engelsk PDF)

 
Midtsommerfest på Leangen

Gulljackpot V75 Leangen: Trondheim og Leangen ønsker velkommen til travfest på selveste Sankthansaften. Dagen byr på sportslige poenger og mange store favoritter.

Storløpene kommer på rekke og rad i en omgang hvor det er Gullajckpot og dobbel førstepremiepott. En av mange storfavoritter er 10 Karmland Anna i V75-1. Hoppa tok en sterk seier fra verre utgangsposisjon sist, og på papiret er det kun stallvenninnen 7 Ness Tjo Edel som kan utfordre.

Proff-NM for kusker
Leangen er arenaen for NM for profesjonelle travkusker, og innenfor V75-veddemålet skal to løp avvikles. Eirik Høitomt blir megafavoritt bak forvandlingsnummeret 1 Annie's Boy i V75-2. Hesten til Tor Olaf Halle har vært mektig imponerende to ganger på rad, og fra et perfekt førstespor taler det meste at Høitomt leder fra start til mål. V75-3 er også et NM-løp, og dette er dagens store spillmessige utfordring. Her kommer alle til å gardere bredt, selv om 5 Agnor og 6 Smedsrud Lynet trolig blir mest betrodd.

Ned flere klasser
4 Cokstile
møtte overmakten både i Elitloppet og Oslo Grand Prix, men er nå tilbake i riktig selskap. Om ikke hesten har tatt skade av å møte verdenseliten, leder han 5-årseliten, V75-4,  fra start til mål. Erik Garbergs minneløp, V75-5, har ikke samlet de beste i årgangen denne gangen, men noen hyggelige 4-åringen har tatt turen. En av dem er 7 Brenne Banker, som har levert tre sterke løp på rad og blir klar favoritt. Hestene å slå er i første rekke 5 Daragon og 8 Moe Tyr.

Nå kommer seieren

2 Odd Herakles (bildet) fikk ikke full uttelling verken på Solvalla eller Bjerke, men rakk å vise at den fantastiske formen sitter i. Fra et perfekt spor vil det være en sensasjon om han ikke leder V75-6, Trøndelagspokalen, fra start til mål. Dagens største favoritt. Nok en megafavoritt blir 12 Code Bon i V75-7. 6-åringen har kun tapt en gang på norsk jord, og møter enklere hester enn vanlig. Tross det dårligste sporet trekker han nok det lengste strået til slutt.

Innleveringsfrister Leangen.
V5: 14.10
V75: 15.00
V4: 16.06
DD: 16.50

 
- Jeg kan vinne to løp

Jackpot V64 Bro Park: Det er storløp i fleng på Bro Park idag, og det er jackpot i V64 med 910 668 kroner ekstra i sekserpotten. Jan-Erik Neuroth tror han kan vinne to løp.

Ni av kveldens elleve løp har en førstepremie på 100 000 kroner eller mer, og Jan-Erik Neuroth har gode muligheter både i hoppeløpet Taitingers Bloomers' vase med 300 000 kroner i førstepremie og Svenskt 1000 Guineas med 700 000 kroner i førstepremie.

2 Appelina utfordrer 1 Icecapada i kampen om seieren i 5. løp/V64-1 og har et høyt bud inne på seieren og førstepremien på 300 000:
- Jeg rir mot 1 Icecapada, det er hun å slå. Jeg håper at dette blir et løp med ok tempo. Dessuten håper jeg at det blir svikt i banen, og det tror jeg det kan bli. I et luseløp med et rent speedoppgjør så blir det vrient å gjøre noe med 1 Icecapada, men med fart over forestillingen kan vi slå henne. Jeg føler meg ikke slått på forhånd og ville spandert to streker på V64-bongen. Jeg føler at 1 Icecapada og 2 Appelina hever seg litt over mengden, sier alltid informative Jan-Erik Neuroth.

Allerede i løpet etter kan det bli ny plass i toppen. Der rir han 3 Caesara i 1000 Guineas/6. løp/V64-2, og førstepremien er altså velvoksne 700 000 kroner. 
- 3 Caesara var veldig god sist og bør i det hele tatt ha en solid sjanse til å kjempe om seieren her. Hesten min har en god speed, og det er den som er hans fremste egenskap. Også for Caesara vil det være en klar fordel med litt svikt i banen. Det er først og fremst 2 Queen Estoril å slå, men jeg rir til start med ambisjoner.

Jan-Erik Neuroth har ytterligere tre ritt:
- 4 Appelè Amour i 7. løp/V64-3/V4-1 møter gode hester. Å vinne blir nok for tøft. Her synes jeg at 9 King David skiller seg ganske mye ut.
- 8 Busybeeingfabulous i 9. løp/V64-5/V4-3/DD-1 kjenner jeg ikke dagsformen på, men hesten har levert noen sterke innsatser på Bro Park tidligere og virker å trives på banen.
- 8 Appel La Legende i 11. løp har vært treg å få igang. Han er ikke på topp ennå, og jeg er fornøyd med en bra plassering, sier Jan-Erik Neuroth.

Bro Park arrangerer V64, V4 og Dagens Dobbel. Fristene er:
19.30: V64
20.20: V4
21.10: Dagens Dobbel

 
Spennende fra Holm

V5 Bjerke: Hans Chr. Holm skal i aksjon med fire hester på hjemmebane i tidliglunsjen. To av dem mener han kjemper om den beste premien.

Først ut er 8 Cyrus i V5-2. Ei hoppe som kun tapte for en av årgangens beste hopper i Hillary B.R. sist, og som møter enklere selskap nå.
- Men fra et mye dårligere spor, påpeker Hans Chr. Holm til Equus.
- 8 Cyrus er bra og startrask, men litt opp og ned prestasjonsmessig. På sitt beste er hun god nok til å kjempe om sin første seier, men da må det klaffe fra ytterste spor bak bilen.

- Står på tur
- 13 Myklejenta Karin
i V5-3 har fart og kapasitet for seier, men er meget usikker. Hun fungerte ikke i aksjonen sist, og det er ingen fordel at banene er raske nå. Hun flyter på styrken. Sporet er nitrist, men feilfritt og på sitt beste er hun en outsider.
- 1 Tiller i V5-4/DD-1 står på tur for å vinne. Formen er fin, sporet er bra og hun er rask ut. Vi satser på tet, men hun er ikke avhengig av den for å vinne. Seiersmulighet.
- 10 Be My Toddy i V5-5/DD-2 har ikke vært som beste i sine to siste starter. Fra bakspor tror jeg det er premie som gjelder, sier Holm.

V5-innleveringen er 11.10. DD-fristen 12.40.

 
Valg mellom enere

V5 Bjerke: I både V5-1 og V5-5 står favorittene i førstespor. Jeg bankertipper Bailiss (V5-1) da jeg mener det er hun som har best sjanse til å ikke bli sittende fast.

V5-tips

Dagens banker
1 Bailiss (V5-1) har en passende oppgave på papiret. Møtte de beste 4-årshoppene tredje sist, mens hun fullførte bra til annen nest sist. Sist ble det galopp, men det setter jeg på uturskontoen. Det er ikke sikkert hun forsvarer sporet, men i et lite felt tror jeg Tengsareid finner åpningen.

Dagens outsider
12 Trons Vilje (V5-3) var det varslet for da han gjorde sin første start i ny regi forleden. Galopperte da, som så ofte før i karrieren. Kapasiteten er skyhøy, og i morgentimene er han kun en 5-prosenter. Skal ikke overses. 

V5-rangering
V5-1: 1-7-8-5-3-6-4-9-2
V5-2: 8-2-7-12-5-3-6-10-4-9
V5-3: 8-4-14-12-6-3-11-13-10-9-5-1-2-7
V5-4: 6-13-9-7-4-10-1-3-2-12-15-14
V5-5: 1-9-5-4-12-8-11-6-3-10-7-2

Lite V5-forslag: 
1. avd: 1
2. avd: 2-7-8-12
3. avd: 3-4-6-8-12-14
4. avd: 6-13
5. avd: 1
= 49 kroner

Stort V5-forslag: 
1. avd: 1
2. avd: 2-7-8-12
3. avd: 3-4-6-8-12-14
4. avd: 6-13
5. avd: 1-4-5-9-12
= 245 kroner

Innleveringsfrister:
V5: 11.10
DD: 12.40

 
- Jakter ny seier

V4/V5 Örebro: - 6 Global Unprotected (V4-3/DD-1) er alt vel med, han jakter en ny seier, innrømmer trener og kusk Magnus Jakobsson.

Fem løp i år, alle har sluttet med seier. Nå sist triumferte Global Unprotected i svensk V75 etter en blendende innsats. 
- Han er bra, understreker Jakobsson. 
- Vi fikk et godt spor mandag, det ser lyst ut. Samtidig er det meningen å starte i V75-finalen på Färjestad i slutten av måneden, jeg kommer ikke til å kjøre som et svin denne gang, lover Magnus. 

Tilbake etter skade
Magnus Jakobsson virker langt mer spent på sjuårige 13 Manontee i V4-4/DD-2.
- Hesten skadet seg alvorlig tidlig i 2016, og har vært borte fra løpene etter det. I midten av mai travet Manontee et godt prøveløp, han har fått bra med trening og skal være klar igjen. Men, trolig trenger han et par gjennomkjøringer før formen stiger. En outsider, ikke mer, avrunder värmlenningen til Equus.

Frister
* V4 kl. 12:20
* Dagens Dobbel kl. 13:02
* V5 kl. 14:05
* Banekode: 31

 
Bli V4-mester

Nå kan du vinne fete premier dersom du blir V4-mester. Spill V4 to ganger denne uken via På Lag.

Over totalt fire uker er du med i kampen om førstepremien på 12.000 kroner, samt ukespremier fra 2.500 kroner. Det eneste du trenger å gjøre er å spille V4 via På Lag for minst 500 kroner per bong. Denne uken må du delta i minst to V4-omganger. I uke 25, 26 og 27 må du delta i tre V4-omganger per uke.

* Spill PÅ LAG

Kapteinen som spiller inn mest penger per uke mottar førstepremien på 2.500 kroner.

Ukespremier:
1. plass            2.500 kr
2. plass            1.500 kr
3-4. plass         1.000 kr
5-10. plass        500 kr

Regler for å være med i kampen om førstepremien:
Minimum laginnsats er 500 kr per omgang. I uke 24 må du delta i to V4-omganger. I uke 25, 26 og 27 må du delta i tre V4-omganger per uke. Du kan spille så mange V4 du vil. Det er ingen begrensning på land eller stevne. V4 spilles både til Norge, Sverige, Danmark og i lokal norsk pott til Frankrike.

* Vinneren er den som totalt spiller inn mest penger i perioden.

Totalvinner:
1. plass            12.000 kr
2. plass            8.000 kr
3. plass            6.000 kr
4. plass            4.000 kr
5-7. plass         2.000 kr
8. plass            1.000 kr
9-10. plass        500 kr

Vinneren kåres og offentliggjøres på Rikstoto.no mandag 9 juli.

Lykke til!

 
Høyre om, langt oppløp

5+ går i Vichy. Banen er kjent for høyresving og et meget langt oppløp. Jean-Baptiste Lechats favoritt starter fra 25 meter tillegg.

- Oppløpet i Vichy er veldig langt, og alle pleier å få sjansen. Det er et spennende 5+ som står på programmet, sier Jean-Baptiste Lechats, som tror på en tilleggshest.

På første
- 15 Be Bop Mara
er en hest som har gjort enorme fremskritt i regi Benjamion Goetz. Hesten har tre seirer den siste tiden og har vært veldig bra, og han har en topp sjanse til å vinne igjen. Han har en tung siste 800-meter å sette inn.

På annen til femte
- 4 Bob Magic
har startet uten sko tre ganger og har vært knallgod. Hesten er i stråelnde form og har en topp mulighet igjen.
- 3 Brunissio Bello er i toppslag. Han er helt avhengig av ryggløp - for så å sette inn spurten på slutten, og et slikt løpsopplegg bør det bli.
- 6 All Together var meget god som unghest, men ble skadet og konkurrerte ikke fra september 2016 til mai 2018. Dette er den tredje starten for året, og treneren har booket Jean-Michel Bazire - dette kan gå veien.
- 17 All Feeling ble toer i et gruppe 2-løp som 3-åring. Etter skadeproblemer er han nå tilbake for fullt, og i Caen sist var han meget god. 

Reserver:
- 16 Verrazano Bridge
ble toer på Vincennes for en måned siden. Gangen etter satt han fast med krefter spart i et løp på gress. Han er ikke ueffen her.
- 13 Amigo Turgot er opp og ned og vrien å vurdere, men på sitt beste er han god nok til å blande seg i toppkampen her.

Forslaget
1. plass: 15
2. plass: 3-4-6-17
3. plass: 3-4-6-17
4. plass: 3-4-6-17
5. plass: 3-4-6-17
Vinner og fire hester rundt
24 rekker (25 prosent) = 120 kroner

Innleveringsfrist i mandagens 5+ er kl. 13:47.
Løpet vises både på Rikstoto Direkte og VG.no.

 
Årgangshest mot eldre

V65 Jarlsberg: En av årets beste kaldblods 3-åringer testes mot eldre hester. Lars Anvar Kolle er spent, men tror at stortalentet løser oppgaven.

- 7 Møller Tor i 4. løp/V65-4/V5A-1 har gjort alt riktig så langt og har vunnet alle sine fire starter. Jeg har blitt veldig imponert, for han har gjort alt riktig og på en veldig tiltalende måte. Han hadde ikke så mange andre løp å velge i - derfor går han ut mot eldre hester. Han er veldig rask fra start, og det ligger vel i kortene at det kan bli tidlig tet - selv om jeg også kunne tenkt meg et løp i rygg. Alt i alt en god sjanse, jeg skal ikke underslå det, sier Lars Anvar Kolle om hesten Ernst Karlsen og Jenny Thygesen står bak.

Lars Anvar Kolle har mange interessante oppsitt på hjemmebane og kan bli dagens mann:
- 6 Loke i 1. løp/V65-1 har vært veldig god i det siste og er i strålende form, men det er en klasse opp for ham denne gangen. Jeg tror 4 Bossum Faksen blir for tøff, men en bra trippelsjanse har vi.
- 6 Queen M. i 2. løp/V65-2 var ok sist og er i fremgang. Hun møter overkommelig motstand og kan være en gardering.
- 10 Normandy Flax i 3. løp/V65-3 hemmes av bakspor, men er i veldig bra form. Jo hardere tempo i front, jo bedre for oss, men fra bakspor på sprint må vi ha litt tur for å rekke helt fram.
- 7 Anthony Downs i 5. løp/V65-5/V5A-2/DD-1 er i flott form og møter hester han har en god sjanse til å slå. Sporet er sjanseartet, men hesten er uansett så bra at jeg tror vi kjemper i toppen.
- 12 Holen Storm i 8. løp/V5A-5 er det fart i. Vi står i annen rekke, men med klaff tror jeg vi kan klare en trippelplass, sier Lars Anvar Kolle.

Jarlsberg arrangerer V65, V5 og Dagens Dobbel. Fristene er:
18.55: V65
20.05: V5A
20.25: Dagens Dobbel

 
Sydd opp for Liss

Lunsj-V5 Bjerke: 1 Bailiss i 1. løp/V5A-1 har skreddersydde forutsetninger og bør ha en topp vinnersjanse: - Enig, hun kunne ikke fått et finere løp. Jeg har god tro, sier Åsbjørn Tengsareid.

1 Bailiss i 1. løp/V5A-1 var god etter galopp på Jarlsberg sist, men er vanligvis ikke så usikker:
- Nei, hun pleier å være ganske stø. Fra innerspor bør det bli en prima reise, kanskje tet, og jeg har god tro på henne, sier Åsbjørn Tengsareid. Fotballinteressert som han er, har han grublet mye på hvem som skal vinne VM.
- Jeg prøver meg på et outsiderspill hva gjelder VM-finalen: Spania mot Uruguay. Men jeg må medgi at jeg synes årets VM er svært åpent, sier Liverpool-supporteren.

I 2. løp/V5A-2 skal han kuske 7 Coventina Va Bene:
- Hun avsluttet fort sist og var overraskende bra etter pause. Hun står vrient til, men kan klare en ok premie.
- 10 Kile Balder i 3. løp/V5A-3 var positiv sist og ble treer i et løp hvor det gikk radig unna hele veien. Han kan være trippelaktuell, men jeg tviler litt på seier.
- 4 St. Florent Decoy i 4. løp/V5A-4/DD-1 har vært opp og ned i det siste. Hesten er bra på sitt beste og møter overkommelig selskap. Hun kan være verd en gardering, for hun har møtt tøff motstand i det siste.
- 11 Toledoss i 5. løp/V5A-5/DD-2 står vrient til og er ikke enkel å vinne med. Premie er målet, sier Åsbjørn Tengsareid.

Bjerke arrangerer V5 og Dagens Dobbel. Fristene er:
11.10: V5A
12.40: Dagens Dobbel

 
William klar for Royal Ascot

Derby-triumfen er stadig et eventyr, men hvile på laurbærne gjør William Buick ikke. Royal Ascot venter. - En av de viktigste ukene hvis ikke den viktigste i engelsk galopp, sier William til Equus.

Han er som alltid kampklar og fokusert foran en begivenhet der dronning Elizabeth igjen vil kaste glanse over løp, dager og begivenheter. Hun er 92 år og noe som ligner en evigvarende dronning; 6. februar 1952 var hennes første dronningdag på jobben.
 Og Royal Ascot misser hun ikke. Heller ikke Engelsk Derby på Epsom.

DRONNING OG ESS: Dronning Elizabeth II, regjerende monark siden 6. februar 1952, er meget galoppkyndig. Her er hun ved en tidligere anledning smilende til stede på The Royal Ascot, et sentrum i engelsk galopp. I 2013 fikk den nå 92-årige monarken utmerkelsen «Årets Hesteeier» i England. William Buick har ridd flere av hennes hester tidligere.
FOTO: George Selwyn  

- Hun kom bort og gratulerte. Dronning Elizabeth er utrolig hyggelig, og hun er et hestemenneske, sier William som har ridd flere løp i Dronningens farger.
Nå er fargen som kjent Godolphin-blå. Triumfen med Masar 2. juni (Ecclipse Stakes neste for Masar) var som William selv sa i intervjuene; "huge" og "massive".  
Dette var Godolphins første Derby-triumf, og Sheikh Mohammed bin Rashid al Maktoum var happy, happy sjeik og vel så det.

Pappa og jockeylegende Walter innom på sykkel!
- Det ble en perfekt dag, sier William uten å overdrive - og med blikket bakover i tid. Feiring ble det ikke, dagen etter satt han i salen i Fransk Derby på Chantilly.
Men pappa Walter kom en rask tur innom på kvelden - på sykkel!
Sistnevnte med 844 uslåelige Øvrevoll-seire på CV'n, en rekorden som aldri blir slått, er født og oppvokst i Skottland, men hadde sin jockeykarriere i Norge og Skandinavia. For dem som lurer hva de London-baserte Buick-gutta Walter, William og Martin (assistant racing manager for Niarchos-familien) snakker når de er sammen, er svaret lett: De snakker norsk.

Wild Illusion beste sjansen
Tilbake til Royal Ascot: William har tre hester han blinker ut i en spennende uke fra tirsdag 19. til og med lørdag 23. juni: Wild Illusion (toer i Oaks), Blue Point og Hawkbill (vinner av Sheema Classic i  Dubai i 2018).
- Wild Illusion er den beste sjansen. Championjockey på Royal Ascot? Jeg satser alltid. I hvert løp, men det er urealistisk. Ryan Moore har for mye ammunisjon, sier William som betegner Ascot som en "veldig fair bane".
- Epsom er for spesialister. På Ascot vinner den beste hesten ni av ti ganger. Og her er hestene i tipp-topp form og orden. Det er ikke lett å vinne løp denne uken, sier William til Equus.  TO BLA' BUICK: William og Walter. Førstnevnte verdensstjerne; Buick den eldre en jockeylegende i Skandinavia. 844 Øvrevoll-seire er rekorden som aldri blir slått.
Foto: Eirik Stenhaug

Høyt startspor på Chester - bli hjemme...
Walter Buick er galoppekspert i England. Han følger løpene tett på alle baner:  
- Underlag, jockeyform, stallform og selvfølgelig startspor er viktige faktorer når man skal vurdere løpene. Ta en bane som Chester. Hester som får høyt startspor på 1000 og 1200 meter kan like gjerne bli hjemme. Newmarket, rett fram, er en bane der den beste hesten som regel vinner. All-weather på Lingfield med sitt korte oppløp betyr ofte trøbbel for favorittene. Bruk statistikk som et godt hjelpemiddel, sier Walter til nordmenn som nå vender blikket mot den store engelske galoppsporten.

Royal Ascot-uken:

 

 
Salmonella-stengte travstaller

Det er påvist salmonella på hester oppstallet ved flere norske travstaller. Alle disse er inntil videre båndlagt av Mattilsynet, og trenerne vil verken kunne starte eller melde til nye løp før hesten(e) har testet negativt.

En av stallene som er ilagt karantene er stallen til Olav Mikkelborg. Han er oppgitt over situasjonen.
- Stallen min er stengt av Mattilsynet, og jeg får ikke starte noen av mine stallhester eller melde til løp før alle har testet negativt. Hvor lang tid det vil ta, kan ingen gi svar på, men Mattilsynet opplyser til meg at det tar opp til en uke før alle laboratorieanalysene er klare, sier Mikkelborg til Equus. 

- Alt er usikker
Mikkelborg hadde en hest stående på Norges Veterinærhøgskole, og han opplyser at det er der hesten er smittet.
- Den hesten har testet positivt for salmonella, men har vært isolert hele tiden og jeg har håp om at ingen andre er smittet. Akkurat nå føles alt usikkert, sier Mikkelborg, og frykter at hans stall kan bli stengt i lang tid.
- I verste fall må vi holde stengt i flere måneder. Syke hester må teste negativt tre ganger med to ukers mellomrom. Da ryker hele sommersesongen, påpeker mannen som har hatt en strålende innledning på året.

Det er nettstedet trav365.no og  TGN som først omtalte salmonellautbruddet på hesteklinikken på Veterinærhøgskolen, og til fagbladets hjemmeside uttaler førstelektor Siv Hanche-Olsen.

– Heldigvis er det en mild variant. Ingen av hestene er syke, men smittespredningen er uvanlig og det får store konsekvenser. Vi har ikke klart å finne kilden, men holder alle muligheter åpne. Dette er ikke noe som kommer fra én hest, påpeker Siv Hanche-Olsen.

Den rutinerte veterinæren på indremedisin fortsetter:

– Det kan komme fra enten grovfôr og kraftfôr, men akkurat som ved silosyken (Hanche-Olsen har doktorgrad på denne sykdommen, red anm) er det vanskelig å påvise ettersom det kan gjelde en bunt eller en sekk som er fôret opp da hestene er blitt syke.

Trolig fôrsmitte
– Heldigvis er det en mild variant. Ingen av hestene er syke, men smittespredningen er uvanlig og det får store konsekvenser. Vi har ikke klart å finne kilden, men holder alle muligheter åpne. Dette er ikke noe som kommer fra én hest

– Det kan komme fra enten grovfôr og kraftfôr, men akkurat som ved silosyken (Hanche-Olsen har doktorgrad på denne sykdommen, red anm) er det vanskelig å påvise ettersom det kan gjelde en bunt eller en sekk som er fôret opp da hestene er blitt syke, opplyser Hanche-Olsen til TGN.

Store konsekvenser
Etter det Equus har fått oppgitt fra trenerhold har Mattilsynet oppgitt at 21 staller rammet, og flere av dette er kjente, norske travstaller. DNTs sjefsveterinær Anne Wangen i avdeling for dyrevelferd jobber med saken for Travselskapet.
- Jeg har vært i kontakt med Mattilsynet og fått beskjed om at det er et salmonellautbrudd, og at flere travstaller er båndlagt. Vi ser nå an situasjonen, og vil sammen med sportsavdelingen se hvilke konsekvenser dette vil få for de aktive. Staller som er båndlagte vil ikke kunne starte sine hester eller melde til kommende løp før hestene har testet negativt for salmonella. Alle prøver må undersøkes, og med så mange prøver som skal tas vil det trolig ta lenger tid å analyse prøvene enn vanlig, sier Wangen til Equus.

Hun opplyser at salmonella ikke smitter som et virus, og at hester kun blir smittet via å spise mat eller avføring som er smittet med salmonella. 

 
Sommerbonanza i V75

Julebonanza og Påskebonanza har til nå vært gjennomført som vellykkete konsepter. Nå vil ATG og Norsk Rikstoto videreføre denne storsatsningen til sommeren. Den siste uken i august er det nå planlagt Internasjonal V75 fire dager på rad. 

- Fra onsdag 22. august og med finale lørdag 25. august vil det være sommerbonanza i V75. Det vil ligge ca 170 millioner kroner i samlet premiepott, sier produktsjef Øivind Werner Johannessen i Norsk Rikstoto.

V75 Sommerbonanza starter opp onsdag 22.juli med svenske derbykvalifiseringer på Jägersro. Deretter fortsetter den med Internasjonal V75 og flott sport på Bjerke torsdag 23.august. Fredag overtar Bergsåker stafettpinnen med Internasjonal V75.
V75 Sommerbonanza avsluttes med en storslagen Multijackpot på Bergsåker i forbindelse med storløpet Sundsvall Open Trot lørdag 25.august.
V75 Sommerbonanza:
Dato Bane V75 innlevering
22.august Jägersro (Sverige 19:30
23.august Bjerke 19:30
24.august Bergsåker (Sverige) 19:30
25.august Bergsåker (Sverige) 16:20
Fra lørdag 26.mai til og med søndag 12.august avsettes 20% av alle Jackpot fra internasjonale V75 omganger til Multijackpot lørdag 25.august. Fra tirsdag 14.august (Jubileumspokalen) og under hele perioden med Sommerbonanza vil eventuelle Jackpot i internasjonale V75 omganger i sin helhet overføres til Multijackpot 25.august.
Slik fungerer bygging av Multijackpot til finalen av V75 Sommerbonanza:
1. I perioden 26.mai til og med 12.august går 20 prosent av alle genererte Jackpot i Internasjonale V75 omganger til sjuerpotten i V75 25.august. Resten av jackpotbeløpet håndteres etter vanlige rutiner. 
Norsk Rikstoto tilbyr spill til følgende omganger: Solvalla lørdag 26.mai, Solvalla søndag 27.mai, Bjerke søndag 10.juni, Boden lørdag 16.juni, Kalmar søndag 24.juni, Halmstad torsdag 5.juli, Jarlsberg søndag 8.juli, Årjäng lørdag 14.juli, Axevalla søndag 22.juli, Jägersro tirsdag 31.juli og Dannero søndag 12.august.
2. Ved eventuell Jackpot i Internasjonal V75 i perioden 14.august til 24.august går hele beløpet til sjuerpotten i V75 lørdag 25.august.
Norsk Rikstoto tilbyr spill til følgende omganger: Solvalla tirsdag 14.august, Jägersro onsdag 22.august, Bjerke torsdag 23.august og Bergsåker fredag 24.august.

V75 Sommerbonanza starter opp onsdag 22. august med svenske derbykvalifiseringer på Jägersro. Deretter fortsetter den med Internasjonal V75 og flott sport på Bjerke torsdag 23. august. Fredag overtar Bergsåker stafettpinnen med Internasjonal V75. V75 Sommerbonanza avsluttes med en storslagen Multijackpot på Bergsåker i forbindelse med storløpet Sundsvall Open Trot lørdag 25. august.

V75 Sommerbonanza:
22. august Jägersro, Sverige, innleveringsfrist klokka 19:30
23. august Bjerke, Norge, innleveringsfrist klokka  19:30
24. august Bergsåker, Sverige, innleveringsfrist klokka 19.30
25. august Bergsåker, Sverige, innleveringsfrist klokka 16.20

Bygger jackpot
Fra lørdag 26. mai til og med søndag 12. august avsettes 20 prosent av alle Jackpotter fra internasjonale V75-omganger til Multijackpot lørdag 25. august. Fra tirsdag 14. august (Jubileumspokalen) og under hele perioden med Sommerbonanza vil eventuelle Jackpotter i internasjonale V75-omganger i sin helhet overføres til Multijackpot 25. august.

Slik fungerer bygging av Multijackpot til finalen av V75 Sommerbonanza:

I perioden 26. mai til og med 12.august går 20 prosent av alle genererte Jackpotter i Internasjonale V75-omganger til sjuerpotten i V75 25. august. Resten av jackpotbeløpet håndteres etter vanlige rutiner. Norsk Rikstoto tilbyr spill til følgende omganger: Solvalla lørdag 26. mai, Solvalla søndag 27. mai, Bjerke søndag 10. juni, Boden lørdag 16. juni, Kalmar søndag 24. juni, Halmstad torsdag 5. juli, Jarlsberg søndag 8. juli, Årjäng lørdag 14. juli, Axevalla søndag 22. juli, Jägersro tirsdag 31. juli og Dannero søndag 12. august.

Ved eventuell Jackpot i Internasjonal V75 i perioden 14. august til 24. august går hele beløpet til sjuerpotten i V75 lørdag 25. august.Norsk Rikstoto tilbyr spill til følgende omganger i denne perioden: Solvalla tirsdag 14. august, Jägersro onsdag 22. august, Bjerke torsdag 23. august og Bergsåker fredag 24. august.

 
Under denne spalten vil vi hele tiden oppdatere hva som er mest spillbart.
Først kommer hestens nummer og navn, så prosentvis vinnersjanse og
til slutt overoddsen i prosent. Les mer om spillbar odds her


V5 - Jarlsberg Travbane 2018-06-18
LøpNummer/NavnVinnersjanseOverodds
V5-29 Free Million10.00 %323.7 %
V5-27 Anthony Downs (DK)47.00 %80.84 %
 
V5-310 Mymanyyouare11.76 %105.96 %
V5-34 Ridolini Park (IT)25.88 %69.1 %
 
V5-46 Nordby Sleipner13.27 %467.1 %
V5-47 Strikkeprinsen33.67 %38.05 %
 
V5-54 Tåga Prinsen (S)11.67 %416.39 %
V5-55 Tullefaksa H.M.8.33 %170.52 %
V5-56 Nume Kiwi6.67 %116.59 %
V5-53 Elsås Perla11.67 %77.37 %
V5-59 Brødsjø Spika11.67 %27.54 %
 
V65 - Jarlsberg Travbane 2018-06-18
LøpNummer/NavnVinnersjanseOverodds
V65-11 Lykkje Embla6.00 %41.82 %
V65-16 Loke14.00 %157.36 %
V65-19 Frøyu Pelle8.00 %120.4 %
 
V65-210 Daisy Va Bene9.64 %583.7 %
 
V65-35 Happy Feet49.46 %52.43 %
V65-311 Barbarian Division10.75 %58.8 %
 
V65-47 Møller Tor85.00 %54.4 %
 
V65-57 Anthony Downs (DK)47.00 %91.65 %
V65-59 Free Million10.00 %183.3 %
 
V65-64 Ridolini Park (IT)25.88 %95.5 %
V65-610 Mymanyyouare11.76 %625.98 %
 
V5 - Bjerke Travbane 2018-06-18
 
V65 - Bjerke Travbane 2018-06-18
 
Kundestøtte Risktoto: Telefon: (+47) 815 11 222