Sterk spurt sist

5+ Vincennes: Seks år gamle hoppe konkurrerer i torsdagens 5+. Jeg ser flere potensielle utgangshester for spillerne.

Vinneren:
14 Douceur du Chene leverte en strålende 400-metersspurt til seier lille julaften. Det var riktignok på en kortere distanse, men jeg tror hun kan levere en liknende prestasjon over 2700 meter. Jeg håper kusken har is i magen, og ikke går for offensivt til verks.

På andre til femte:
12 Dentella Bella er i toppform. Tok en sikker seier i Nantes sist. Hesten har bra styrke -en forutsetning for å kunne lykkes på den store banen på Vincennes. God sjanse.

17 Darling Berry er hesten med høyest grunnlag i feltet. Dette er det beste løpet hun har under vintermeetinget, og det er snakk om en av de absolutt beste hestene i feltet. Er hun i topp orden, bør hun kjempe om seieren. 

13 Dascalia er ei bra hoppe. Ingen verdensstjerne, men hun gjør alltid sitt beste når hun får ligge "på rulle" til det gjenstår 400 meter. Hun kan dukke opp blant de fem.

15 Divine de Navary leverte menge gode løp gjennom høsten, og hun var trolig sliten i det siste løpet. Det er nok grunnet til at hun ikke har konkurrert i første del av vintermeetinget. Franck Nivard er hyret inn som kusk, og hesten er klart best når hun, som nå, går skoløs.

Reserve: 11 Decoloration won her last 4 races. She will be again unshoes but it will be her first race after many months without competition. It’s the “X” of the pack.

Forslaget:
1. plass: 14
2. plass: 12-13-15-17
3. plass: 12-13-15-17
4. plass: 12-13-15-17
5. plass: 12-13-15-17
Vinner og fire hester rundt
24 rekker (25 prosent) = 120 kroner

Innleveringsfrist i torsdagens 5+ er kl. 13:47.
Løpet vises både på Rikstoto Direkte og VG.no.

 
5+ tips fra PMU

5+ Vincennes: Torsdagens 5+ løp skal kjøres på travbanen Vincennes. Her møtes 17 seks år gamle hopper i et voltestartsløp over distansen 2700 meter på den store banen. 

Løpsdag: Torsdag 17.januar 2019
Start: Kl. 13:45 
Bane: Vincennes – Trav
Distanse: 2700 meter voltestart
Løp: Prix de Douvres
Førstepremie: 20.250 Euro
Verdt å merke seg: Skoløs balanse på alle hestene foruten nr.: 2, 5, 6, 8

Vi tror mest på hesten som har høyest grunnlag i dette løpet, 17 Darling Berry. Hoppa har langt bedre form enn de siste resultatene tyder på, og at det denne gangen er lengre distanse enn i siste starten er en stor fordel. I og med at Jean-Michel Bazire er utelukket er det dyktige Alexandre Abrivard som sitter opp i sulkyen. Vi tror han sitter opp bak en vinner! 15 Devine de Navary er den som vi rangerer nærmest vår favoritt. Siste starten var kun en gjennomkjøring, torsdag er det av med skoa og Franck Nivard sitter igjen i sulkyen. Hoppa ender normalt i toppen av dette feltet. 13 Dascalia er jevn og flink og regnes tidlig, akkurat som 12 Dentella Bella som kommer med fersk seier i Nantes i bagasjen. 3 Diva du Granit møter noe hardere selskap denne gangen enn hun har møtt i det siste, men formen er så fin at hun er klart aktuell for en topp-5 plassering. 14 Donceur de Chene, 11 Decoloration og 16 Dextase Montaval er ytterligere tre hester som spillerne skal vurdere tidlig i torsdagens 5+ løp.

Dagens sikre: 17-15
Se opp for: 11-12-14-16-13-3
Outsidere: 6-9-7-4-1-10-8
Uten sjanser: 5-2

Tips til torsdagens franske løp (Engelsk PDF)

 
Ned et par klasser

V65 Klosterskogen: 8 Tenk Nå Dina har vært ute i knalltøffe V75-selskap i de to siste startene uten å kunne kjempe i toppen. Nå er det hverdagstrav, og meget passende selskap for hjemmehesten.

Under finalen på Bjerke ledet 8 Tenk Nå Dina, men klarte ikke å stå imot når de langt mer rutinerte hoppene satte inn sine angrep på siste bortre langside. Sist i Drammen holdt hun farten fint, men uten å kunne kjempe i toppen.
- Sist virket 8 Tenk Nå Dina i V65-5/V5-2/DD-1 fin, men klarte aldri å avansere og jeg tror ikke hun fikk feste på den krevende banen. Nå blir det lengre pigger. Formen skal fortsatt være like fin som ved seieren tredje sist, og selskapet er enklere. Om hun fungerer som i trening så er hun god nok til å kjempe om seieren her, sier Simen Bjørbæk Jessen til Equus.

Klosterskogen arrangerer V65, V5 og Dagens Dobbel. Fristene er:
18.55: V65
20.05: V5A
20.25: Dagens Dobbel

 
- Må satse fra start

V64 Åby: Det er en offensiv Erlend Rennesvik som tar turen til en Göteborg med en hest han - etter eget utsagn - gjorde en en feilvurdering med sist.

24-åringen er en av de store trener- og kusketalentene i Norge, og har sin unge alder til tross allerede vunnet 195 løp. Han driver også en egen stall med 17 hester på treningslisten. En av dem er han medeier på, og det er 5 Teddy Boy O.K. i V64-6/DD-2.  En hissig type som ikke fikk penger sist, men det skyldtes mer kusken enn hesten ifølge kusken selv.

- Aldri bedre
- Jeg var forbannet sist etter styringen på Bjerke. Teddy Boy O.K. går ikke i dødens, det har jeg testet mange ganger. Han blir stri og ligger på. Sist havnet vi der, men jeg kunne gått inn i fjerde innvendig da sjansen bød seg. Til tross for dødens holdt han sterkt, og jeg har aldri kjent hesten bedre, sier Rennesvik til Equus. Det var over full distanse.. Nå er det sprint og mulighet for å ta med pisken.
- Begge deler er en fordel. Teddy Boy O.K. er rask ut, og jeg må satse fra start. Teten er en fordel, men 3 New Lexington er bra så jeg vet ikke om vi kommer dit. På to ganger siste indre på Åby vil det uansett være en fordel å komme på innerspor. Jeg kommer med en hest i form. Løser det seg, har jeg tro på at han kjemper i toppen, sier Bjerke-treneren.

Her finner du mer informasjon om kveldens kjøring på Åby.

V64-innleveringen er 19.30. DD-spillet må være levert til 20.56.

 
Høitomts hete

V4/V5 Momarken: Eirik Høitomt seiler opp som torsdagens nøkkelkusk. Hvem han tror mest på? En hest han var fornøyd med etter det siste hurtigarbeidet.

Jarlsbergtreneren sitter opp bak fem betrodde hester. Tre av dem kommer ut etter pause, og Høitomt var fornøyd med alle etter det siste jobbet. Hans beste mulighet? En ubeseiret franskmann.
- 5 Ecu de Mieloui i V4-2 er den jeg tror mest på. Det er en hest jeg liker, men han var ikke like bra sist og vant på klassen. Jeg kjørte et banejobb med ham nylig, og var godt fornøyd. Kan vinne igjen, mener Høitomt om hesten som eies og trenes av Bengt Solberg. Han har også en annen Høitomt-favoritt i V4-1.
- 5 Beverlyhills Dream kjørte jeg et 1,20-jobb med forrige uke. Det fungerte hun fint på. Har vist seg bra, og hun skal regnes igjen.

Usikker om taktikk
9 Got you B.R. er en av sin årgangs bedre hopper, og hun var med i fjorårets Hoppe-Derby. Nå gjør hun sin første start på fire måneder.
- 9 Got you B.R. i V4-3/V5-1 kjørte jeg et jobb på 1,22 torsdag, og hun virket fin på det. Det er mulig hun trenger et løp i kroppen for å være helt på topp, og jeg vil vente til etter varming for å bestemme taktikk. Er derfor mer outsider enn favoritt i mine øyne grunnet den lange pausen.

Fortsatt usikker
- 3 Invicta
i V4-4/V5-2 var fin sist, og er i bra form. Hun er kvikk ut, men det blir å finne en fin rygg. Med det rette løpet speeder hun fort til slutt.
- 3 Gomnes Hans T. i V5-3 har travet to feilfrie løp på rad. Er hesten blitt travsikker?
- Nei, 3 Gomnes Hans T. er fortsatt usikker. Han blir hissig på volte, og det øker galopprisikoen. Feilfritt er han god nok til å kjempe om seieren, sier Eirik Høitomt.

Innleveringsfrister Momarken.
V4: 12.20
V5: 13.02
DD: 13.02

 
50 000 kr i V4-bonus

Hele denne uka tilbyr Norsk Rikstoto 50 000 kroner i bonus til den som blir alenevinner i V4 til Frankrike eller V4Xpress. Onsdag er det tre muligheter. 

Én spiller var nær ved å utløse bonusen allerede i den første V4-omgangen mandag. Spilleren sto igjen med tre hester i den siste avdelingen av V4-spillet til Cagnes-Sur-Mer, men hadde ikke vinneren. 

Det er snakk om flere muligheter hver dag i V4 til Frankrike og V4Xpress:

Onsdag 16. januar:
V4 Agen 
V4 Marseille
V4Xpress Bjerke og Solvalla

Torsdag 17. januar:
V4 Vincennes 
V4Xpress Klosterskogen/Åby

Fredag 18. januar:
V4 Vincennes 
V4Xpress Jarlsberg/Östersund

Lørdag 19. januar:
V4Xpress Bjerke/Solvalla

Søndag 20. januar:
V4 Vincennes 
V4Xpress Leangen/Örebro

Det er et krav om at man blir alene om å ha fire riktige for å få bonusen. Om man bare har tre riktige - men blir alene om potten - så blir ikke bonusen utbetalt.

 
Går potta nå?

V4 Vincennes: En uheldig spiller gikk glipp av V4-potten og en ekstrabonus på 50 000 kroner da Beppe Am feilet på oppløpet i går. I dag tror jeg Ganymed de Corbery er en sikker vinner i V4-3 for Franck Ouvrie. 

V4-1:
13 Fitzy de Vive og 14 First de Ronceret har vist fine kvaliteter. Og de skiller seg litt ut i dette åpne spilleløpet. Begge går, i likhet med mange av konkurrentene, skoløs for første gang. 16 For Ever d’Eole var bra under det forrige vintermeetinget. Han har hatt en lang pause, og er nok ennå ikke i 100 prosent toppform. Har et nydelig løp på papiret og er en stor outsider. 12 Fakir du Bourg blir stadig bedre. Han er tøff - en klar fordel i dette billige selskapet.

V4-2:
9 Ellora du Cèdre sviktet i løpet som var hennes første hovedmål under vintermeetinget. Hun galopperte like etter start, men så fin ut i varmingen. Opplagt sjanse feilfritt. 16 Emeraude Étoilée leverte en rask oppløpsside for tre uker siden. Har et nydelig løp på papiret, og jeg tror hun kan gjenta prestasjonen fra sist. 11 Etoile Boss får godkjent for den siste innsatsen. Leverte et godt angrep på toppen av motbakken, men trøtnet de siste 100. Med et bedre løp dukker hun opp blant de tre. 15 Envoutante er matchet med tanke på denne oppgaven. For andre gang i karrieren skal hun gå uten sko. I det første forsøket galopperte hun i seierskampen.

V4-3:
11 Ganymed de Corbery leverte gode løp tidlig i karrieren. De seneste resultatene er ikke imponerende, men da møtte han langt bedre hester. Det er snakk om hesten som har tjent mest penger i feltet. Jeg blir skuffet om han ikke kjemper om seieren. 7 Giulia Dark leverte et fint inntrykk som disket 29. november. Ble nok en gang disket sist, men får nå Nivard som makker. 4 Gioconda Ferm og 5 Garodam er begge usikre, men i likhet med flere andre trippelaktuelle feilfritt. 

V4-4:
10 Godigious Deladou er trolig den beste hesten i feltet foran sulky. Dette er hans første montéstart. Leverte gode 15,5 over 2175 meter for to uker siden. Gjentar han den prestasjonen, er han med der framme. 2 Gipsy Bond ble disket sist, men passerte mål som fjerdehest i et tøft selskap. 5 Ganador de Launi var bra i prøveløp på vårparten i fjor, men bekreftet ikke inntrykket på La Capelle i november. 8 Gold Parker er ingen stjerne, men han gjør sitt beste.

V4-tips:
1. avd: 5-9-12-13-14-15-16
2. avd: 9-11-12-13-15-16
3. avd: 11
4. avd: 2-10
168 kroner

V4-rank:
V4-1: 13-14-16-12-9-15-5-4-11-7-8-10-1-2-6-3
V4-2: 9-16-11-15-12-13-8-7-5-6-14-10-1-4-2-3
V4-3: 11-7-4-5-8-10-9-3-6-2-1
V4-4: 10-2-5-8-6-1-9-7-3-4

Dagens beste spill:
5. løp: 9 Ezalyo Smart ble bortkjørt for en måned siden. Innledet i dødens, men fullførte godt til tredje. Skoløs for første gang nå - en vinnerkandidat.

6. løp: 9 Ellora du Cedre er ei god, men usikker hoppe. Feilet i sitt forrige hovedmål under vintermeetinget. Hun bør kjempe om seieren.

8. løp: 10 Godigious Deladou har vist fin kapasitet. Det er ikke avkrekkende nivå på motstanden. Om hun fungerer under sal i varmingen, er hun en vinnerkandidat.

 
Ny storutbetaling

Tross favorittseier ga tirsdagen en ny høy utbetaling i 5+. Etter innføring av nye premiegrupper har ennå ikke førstepremien i spillet vært under 500 000, og snittutbetalingen på førstepremien er over 1,5 millioner.

Vinneren i 5+-løpet tirsdag, Mon Prestige, var førstetippet i PMU-tipsene her på rikstoto.no. I vinnerrekka var også 4-oddseren Belmix de Joy, som var tredje. Likevel endte utbetalingen for de seks spillerne som klarte fem rette i korrekt rekkefølge på 960 356 kroner.

Den nye premiefordelingen trådte i kraft forrige torsdag, og bød på storutbetaling direkte. Selv om 3,2-oddseren Bel Avis vant løpet i Cagnes-sur-Mer ble topputbetalingen 952 594 kroner. Fredag vant favoritten The Bucket List F. på Vincennes. Topp-premien i 5+ ble 568 974.

Lørdag vant 8-oddseren Desir du Bois. Én dyktig spiller kunne kvittere ut 4 779 104 for å ha de fem første i rett rekkefølge. Søndag fortsatte utbetalingsbonanzaen da Bird Parker fulgte opp fjorårsseieren i Prix d' Belgique. Utbetalingen i jackpotomgangen ble 1 423 340 kroner.

Denne uka begynte også med høy utbetaling. 680 192 kroner ble uttellingen for de som prikket fem rette i rett rekkefølge mandag.

 
Tar femte strake

Gulljackpot V75 Bjerke: Ulsrud Tea innfridde som en 93-prosenter! sist lørdag på Jarlsberg. Hun blir ikke like stor favoritt denne lørdagen, men vinner, ja det gjør hun trolig igjen.

Alt er skrevet om 4 Ulsrud Tea i V75-6. Hun er kaldblodssportens suverent beste hoppe, og virker helt ustoppelig for tiden. Nå møter hun hingstene, men fra et perfekt statspor er det neppe noen som kan nekte henne teten. Derfra tar hun sin 78.-seier og passerer 6,4 millioner kroner innkjørt. Dagens suverent største favoritt igjen.

Hamre tilbake
Frode Hamre har hatt to uker i Thailand, men er nå tilbake i sulkysetet. Og det som trolig favoritt på direkten. 2 Humble Hill tok en sterk V75-seier sist. Han kan legge på til to i V75-1, men nå handler det om voltestartdebut og annetspor. Det kan bety galopp på direkten. 11 Ivar Sånna skuffet stort sist, men har fått løp i kroppen og kapasitetsmessig er han suverent best i feltet. 

Mange om beinet
V75-2 og V75-3 byr på to spillemessige utfordringer. 3 Ros Odin, 4 Odin Faks og 5 Ty Svarten får manges tillit, men det kryr av vinnerkandidater. Det gjør det også i V75-3. 8 Magic Tile, 10 Polar Rocky og 11 Vici Celavie er tre av mange som kjemper om den beste premien. 

På G
8 G. Jerken
er virkelig "På G" for tiden. V75-seieren på Klosterskogen var av den svært enkle sorten, og 6-åringen har neppe vært bedre enn akkurat nå. Hesten skal starte tirsdag på hjemmebane. Bekrefter han formen der, er det trolig snakk om en vinner i V75-4. 2 Moe Tjalve og trønderen 9 Remix er i første rekke hestene å slå.

Leder hele veien?


1 Soutwind Gizzel (bildet) 
var mye betrodd i V75-sammenheng på Momarken i romjula, men ble stri i tet og ga seg på oppløpet. Sprint passer perfekt, og fra førstespor har hoppa solid mulighet til å lede V75-5 fra start til mål. V75-7 byr på nok et vanskelig løp uten store forhåndsfavoritter. 2 Cool Counter M.E. og 5 Antibes Decoy er to vinnerhester, men begge møter tøffere motstand enn vanlig. Det kan åpne opp for 9 Donatell Viking R.R., som har møtt bedre hester.

Husk det er dobbel førstepremiepott, og 18 millioner til en alenebong. 

Her kan du lese om vinnersjanser.

Innleveringsfrister Bjerke.
V5: 14.10
V75: 15.00
V4: 16.06
DD: 16.50

 
5+ i ny utgave

Torsdag 10. januar kommer Europas største hestespill, 5+, i enklere og forhåpentligvis bedre utgave. 

5+ ble lansert i Frankrike i 1989, men det var først i 2015 at Norsk Rikstoto fikk mulighet til å tilby milliardspillet til sine kunder. Fra og med 10. januar endres produktsammensetningen i det meget populære spillet:

* Lykketallet fjernes i sin helhet 
* Premiegruppe 4 (fire av de fem første) fjernes 

Det vil gjenstå fire premiegrupper i 5+, og rekker som inneholder følgende får gevinst:: 
1. Fem første i rett rekkefølge 
2. Fem første uansett rekkefølge 
3. Fire første uansett rekkefølge 
4. Tre første uansett rekkefølge 

Utbetaling eller tilbakebetaling
- Disse endringene gir rom for en kraftig økning i premiepotten for de resterende premiegruppene. Om ingen klarer fem rette i riktig rekkefølge, blir disse pengene flyttet til neste premiegruppe og så videre. Dersom ingen spiller har den vinnende kombinasjonen i noen av premiegruppene, tilbakebetales alle innsatser, forteller NRs produktsjef Øivind Werner Johannessen til Equus.

Øker med 100 prosent
Foreløpige beregninger viser at gevinster i premiegruppe 1 og 2 øker med 100 prosent og premiegruppe 3 og 4 øker med 10 prosent. (Beregningene er hentet fra det franske spilleselskapet PMU, som fungerer som teknisk arrangør av 5+).
Gevinstfradraget for Nye 5+ er i gjennomsnitt 65,3 prosent. Nøyaktig gevinstfradrag varierer, og beregnes pr. spilleomgang. I hver spilleomgang settes 4,7 prosent av premiepotten til Jackpot. Ved gevinstberegning deles gjenstående 95,3 prosent av premiepotten i fire premiegrupper: 

Premiegruppenes andel av premiepotten 
1. De fem første i rett rekkefølge 11,5 prosent
2. De fem første uansett rekkefølge 47,0 prosent 
3. De fire første uansett rekkefølge 14,4 prosent 
4. De tre første uansett rekkefølge 27,1 prosent 

Jackpot hver søndag
Hver søndag arrangeres det Jackpot i 5+. Normalt vil det ligge ca. 5 millioner kroner (500 000 euro) ekstra til fordeling i premiepotten for 1. premiegruppe, men i forbindelse med enkelte storløp blir det Superjackpot hvor premiepotten økes ytterligere. 
- Søndag 27. januar er det bekreftet at det blir Superjackpot med ca. 20 millioner kroner ekstra til fordeling i premiepotten i forbindelse med Europas største travløp, Prix d’Amerique, opplyser Johannessen. 

Fakta 5+
5+ løp arrangeres hver dag i Frankrike og fordeles mellom trav- og galoppløp. Spillets franske produktnavn er Quinte+ med forkortelsen Q+. Spill kan gjøres fram til løpsstart. 
Spill til 5+ skjer i felles pott med det franske spilleselskapet PMU, som fungerer som teknisk arrangør. For spillet gjelder franske spilleregler med norske retningslinjer.

Gjeldende spillereglement er tilgjengelig på www.rikstoto.no.

Arrangørlandets løpsreglement legges til grunn for løpsresultatet. Startlister/programinformasjon er tilgjengelig på elektroniske veggaviser hos kommisjonær og på rikstoto.no. 

OBS! Programinformasjon vil kun inneholde starter hestene har gjort i Frankrike. Hvis hester har startet utenfor Frankrike vil ikke dette stå i programmet. Unntak kan forekomme.  
Vincennes i vinterskrud

Champagnekorkene spretter til himmels på Vincennes Travbane i Paris onsdag 31. oktober. Vintermeetinget tar til og varer helt fram til 2. mars i 2019. 

Norsk Rikstoto har åpnet for spill til samtlige løpsdager i meetinget, og til alle løp i perioden. Interessen blant folket er solid, også hos aktive i Norge.

Først litt fakta; 
* Vincennes har to baner å ty til. Den store banen på svart koks byr på stigning på bortre langside, og er enormt krevende. Den lille banen ligner våre i Norden – er 1325 meter lang – og flat. 

* Enkelte norske aktive har meldt sin interesse. Lionel, Ferrari B.R., Annie’s Boy vurderes sendt nedover, hester som har tatt grovt for seg internasjonalt, og i Norge. De følges av flere etter det Equus kan forstå. Samtidig; en skade, en sykdom vil sette en effektiv stopp for utflukt. Ta topptraveren Born in the U.S.A. som et eksempel. Alt var rigget for en tur til trikolorens hjemland, men hingsten ble rammet av skade, og må stå over.


EN KJAPP TITT PÅ KLOKKA, Per Oleg Midtfjeld fikk frysninger. Kusk og trener til bildets FERRARI B.R. opplevde verdensrekord med sin hest under et V75-stevne på Jarlsberg i 2017. Nå er Ferrari B.R. aktuell for en tur til Frankrike i vinter. (Foto: hesteguiden.com). 

Faktatall
Travsporten i Frankrike står uhyre sterkt, under månedene som følger vil ufattelige premiepenger deles ut. Vi bringer noen faktatall;

Vintermeetinget består av;
* Gruppe 1-løp; 11 stykker
* Gruppe 2-løp; 45 stykker
* Antallet stevner på Vincennes i perioden er 90.
* 75 løp er utskrevet som 5+
* Totalt antall løp kjørt i perioden er: 750, det kan bli flere om løp deles. 509 løp er utskrevet for sulkyhester, 241 i montè.
* 14 av stevnene arrangeres på en søndag.
* Total premiepott under perioden er 44 356 000 euro. Snitt pr. løp er på 59 141 euro.
Kilde: Jean-Baptiste Lechat og Anders Lindqvist. 

Viktige løp å merke seg for;
- 18. november. Prix de Bretagne. 2700 meter.  
- Søndag 9. desember går Prix de Bourbonnais, løpets lengde er 2850 meter. 
- 16. desember, en søndag det også: Criterium Des 3 Ans, et Gruppe1-oppgjør.
- 24. desember; Criterium Continental. 2100 meter, oppgjøret er utskrevet for fireåringer
Samme dag går Prix Tenor De Baune, 2700 meter, som er en kvalifisering til Pd’A. Et løp for femåringene. Vinneren får finalebillett i Pd'A. 
- 30. desember kjøres Prix du Bourgogne. Distansen er 2100 meter og går med bilstart. 
- 13. januar arrangeres Prix de Belgique over 2700 meter, en kvalifisering (PDA) dette også. 
- 21. januar; Prix de Cornulier, montèløp. Gruppe 1. Distansen er 2700 meter. 
- 27. januar; Prix d’Amerique, 2700 meter. Total premiesum; en million euro. 
- 10. februar; Gruppe 1,  Grand Prix de France, 2100 meter.
- 17. februar; Prix Comte Pierre de Montesson, tidligere Criterium des Jeunes. Distansen er 2700 meter. 
- 24. februar; Grand Prix des Paris, distansen er 4150 meter, et gruppe 1 løp. Lionel vant løpet for tre år siden.
NB; Premiene har følgende fordeling: 45 prosent til vinneren, deretter 25, 14, 8, 5, 2 og 1 prosent. 

Kuskeduell
Lechat påpeker at årets kuskechampionat står mellom Jean Michel Bazire og Yoann Lebourgeois. Bazire jakter sitt 20’ ende strake championat.  Han leder an, men Lebourgeois har hatt en fantastisk høst så langt.

Hester som duger?
Jean Baptiste Lechat har i tillegg levert en liste over hester han tror vil dominere under vintermeetinget; 

Eldre hester: Readly Express, vant Pd’A sist vinter, Bold Eagle, Bellina Josselyn, Propulsion (om han kommer), Traders og Bilibili.
* Treåringene i Frankrike anføres av Face Time Bourbon. I følge treneren Sebastien Guarato kan det være stallens nye Bold Eagle.
* Fireåringene kan bli dominert av Who’s Who, den svenske Derbyvinneren, og Villiam som vant UET’s 4-årsmesterskap tidligere i høst. Hjemmehåpet heter Earl Simon.
* Femårige Davidson du Pont kan fort dominere i sitt alderstrinn, han er også aktuell for Pd’A. Orlando Jet er første utfordrer, ifølge Lechat.
* Montè: Traders dominerte i vinter, i år kan Bilibili stikke ut.
- Aubrion du Gers, han er vallak, og utesluttet fra flere av de store løpene i vinter. Trolig matcher trener og kusk Jean-Michel Bazire mot Elitloppet i 2019. Og om VM-løpet på Yonkers består, kan det være et naturlig siktemål, sier Lechat til Equus. 


KONTRET TIL SEIER I PRIX D'AMERIQUE. Svenske Readly Express gikk seirende ut av duellen mot travkeiseren BOLD EAGLE i sist vinters Prix d'Amerique. Björn Goop kusket. (Foto: Gerard Forni). 

Fire B-løp før Pd’A
Det er fire B-løp, alle begynner nettopp med B i løpsnavnet. Bretagne, Bourbonnaise, Bourgogne og det siste er Prix de Belgique. Ytterligere to løp kan gi plass i Pd’A; det er Prix de Continentale og Tenor de Baune. De tre første i mål i hvert B-løp går til Pd’A. I de to siste kun vinneren. 
Tidligere har det vært tillegg i flere av kvalifiseringsløpene, nå er oppgjørene skrevet ut som likestart. Det vil gi ytterligere spenning, få eller ingen hester vil bli gitt preparè-løp. Totalt står14 finalebilletter på spill.

Liten bane kontra den store
Starten er viktig på den lille banen. På den store går det nesten ikke an å lede hele veien. Angriperne kommer i tur. På tale om krig i løpene så skjer det på den store banen. Den lille arenaen favoriserer de franske kuskene, heter det blant fagfolket der nede.

Stort spilltilbud
- Som i fjor. Fire baner inngår i årets Vintermeeting, det er Vincennes, Enghien, Caen og Cabourg, forteller Øivind Werner Johannessen, produktsjef i Norsk Rikstoto. 
- Spilltilbudet er også likt fjoråret med vinner, plass, tvilling, og 5+. Videre tilbyr vi V4 og Dagens Dobbel, forklarer han. 
- Under lørdagene har norske spillere deltatt med spill kun til oppgjøret som utgjør 5+. Hva nå? 
- Vi åpner for spill i alle løpene, også det likt fjoråret, avrunder Johannessen.

Hovedsaksbildet: Björn Goop gir Readly Express et fortjent klaps på rompa etter en blendende innsats i sist vinters Prix d'Amerique. (Foto: Gerard Forni). 

 
Under denne spalten vil vi hele tiden oppdatere hva som er mest spillbart.
Først kommer hestens nummer og navn, så prosentvis vinnersjanse og
til slutt overoddsen i prosent. Les mer om spillbar odds her


No Data Found 
Kundestøtte Risktoto: Telefon: (+47) 815 11 222