Sesongåpning på Øvrevoll!

Torsdag avholdes årets første løpsdag på Øvrevoll etter 22 ukers vinterpause.  Det er alltid vrient å finne sikre holdepunkter så tidlig i sesongen, men trener Wido Neuroth har allerede dokumentert at stallformen er på topp.

* Neuroth-stallen tok to fine seire på Jägersro sist onsdag. Jan-Erik Neuroth satt i salen på både Appelina og Nouvelle Lune.

V5-tips

Dagens Banker

Zahara (V5-3) vant både i første og siste start i fjor. Dette er ei hoppe som trolig tar steget inn i den skandinaviske hoppeeliten, og vi tror hun markerer seg direkte. Wido Neuroth har som nevnt fin stallform og vi garderer ikke.

Dagens luring

Firepower (V5-4) var en av de beste norskoppdrettede 2-åringene i fjor og var aldri dårligere enn tredjehest på fire starter. Det er alltid tøft for 3-åringene mot eldre hester tidlig i sesongen, men Firepower kan være god nok til å fikse den oppgaven.

Lite V5-forslag

1. avd: 1-4

2. avd: 4-5-1

3. avd: 2 Zahara

4. avd: 9-8-7-1

5. avd: 8-5-2-3-11

= 120 kroner

Stort V5-forslag

1. avd: 1-4

2. avd: 4-5-1-6

3. avd: 2 Zahara

4. avd: 9-8-7-1-4-6

5. avd: 8-5-2-3-11-6-7

= 336 kroner

V5-rangering

V5-1: 1-4-2-5-3

V5-2: 4-5-1-6-3-2-7

V5-3: 2-7-3-1-5-6-4-8

V5-4: 9-8-7-1-4-6-3-5-2

V5-5: 8-5-2-3-11-6-7-9-1-10-4

 

V4-tips

Torsdag avholdes årets første løpsdag på Øvrevoll etter 22 ukers vinterpause.  Det er alltid vrient å finne sikre holdepunkter så tidlig i sesongen, men trener Wido Neuroth har allerede dokumentert at stallformen er på topp med to seirer på Jägersro forrige onsdag.

Dagens Banker

Zahara (V4-1) vant både i første og siste start i fjor. Dette er ei hoppe som trolig tar steget inn i den skandinaviske hoppeeliten og vi tror hun markerer seg direkte. Wido Neuroth har som nevnt fin stallform, og vi garderer ikke.

Dagens luring

Firepower (V4-2) var en av de beste norskoppdrettede 2-åringene i fjor og var aldri dårligere enn tredjehest på fire starter. Det er alltid tøft for 3-åringene mot eldre hester tidlig i sesongen, men Firepower kan være god nok til å fikse den oppgaven.

Lite V4-forslag

1. avd: 2 Zahara

2. avd: 9-8-7-1

3. avd: 8-5-2-3-11

4. avd: 4-6-9

= 120 kroner

Stort V4-forslag

1. avd: 2 Zahara

2. avd: 9-8-7-1-4

3. avd: 8-5-2-3-11-6-7

4. avd: 4-6-9-5-1

= 350 kroner

V4-rangering

V4-1: 2-7-3-1-5-6-4-8

V4-2: 9-8-7-1-4-6-3-5-2

V4-3: 8-5-2-3-11-6-7-9-1-10-4

V4-4: 4-6-9-5-1-7-2-8


Dagens beste spill

Løp 2: Favilla er ofte i flott form tidlig på sesongen. I fjor tok hun to strake seirer på de to første løpsdagene og hun må selvsagt tas alvorlig med championjockey Lopez på ryggen.

Løp 3: Zahara avsluttet fjoråret med seier i klassiske Norsk Oaks og viste at hun var en av de beste hoppene innen årgangen. Hun har trolig kapasitet til å hevde seg i de store hoppeløpene i år og vi tror hun vinner direkte.

Løp 6: Reckless har en tendens til å ha flott vårform. Trener Tina Smith er optimist og rapporterer at hestene har overvintret bra. Vi tror på seier, men liker ikke å bruke banker i denne klassen. 

 
- To gode utgangshester

5+ Beaumont-de-Lomagne: - Onsdagens 5+ løp kommer fra travbanen Beaumont-de-Lomagne, forteller vår franske travekspert Jean-Baptiste Lechat.  

Det er fjerde kvalifisering i Grand National du Trot Paris-Turf, en turnering for eldre hester med bra nivå. 5 Dream de Lasserie og 2 Canular er normalt to gode utgangshester.

På første
5 Dream de Lasserie har nå tatt fire strake seire. Hesten kan trave i alle posisjoner underveis, normalt vinner han også dette løpet. Det skal være en meget solid utgangshest i 5+ spillet.

På annen til femte
2 Canular gjorde det meget godt i vintermøte, han er som forvandlet nå. Vi kjenner ikke hans grenser, og hans siste tre seire har vært imponerende. Dette er også en god utgangshest.
3 Cap de Narmont er en god og sterk hest. Han er i toppform, og hvis kusken kan kjøre i sitt eget tempo ender han fort blant de tre fremste til slutt. Merk at hesten langt fra er like god når han traver i rygger underveis…
6 Elvis du Vallon gjorde mange gode prestasjoner i vinter. Det var i Cagnes-sur-Mer, mens han gjorde seg bort i siste starten i Marseille. Han har en fin oppgave i dette løpet, slik at jeg glemmer hans siste start. Det er dessuten mulig han ble sjenert i starten da mange hester galopperte på startsiden i det løpet. 
14 Aldo d'Argentré vant på en imponerende måte for to uker siden. Det var på samme banen som på onsdag, og hesten hadde da en meget solid avslutning siste 600 meterne. Han vil smyge med i rygger underveis, da er det en fin mulighet for en topp-5 plassering.

Reserver:
7 Verika Dairpet overrasket stort i forrige kvalifisering i denne serien. Hun kan avslutte fort de gangene hun følger med i rygger til ut mot oppløpet. Dette er en god outsider. 
1 Boxing Day er en flink hest. Han kan ikke noen vinner i denne klassen, men er rask fra start og kan få en fin reise underveis. Med hardt tempo kan han så sikre seg en fjerde-/femteplass.

6 Comedy Jet gjorde et godt løp sist, selv om hun ble diskvalifisert. Hun gjorde først et raskt angrep i nedoverbakken, før hun var uheldig i oppoverbakken. Hun kjemper om en plassering i toppen i dette løpet.6 Comedy Jet gjorde et godt løp sist, selv om hun ble diskvalifisert. Hun gjorde først et raskt angrep i nedoverbakken, før hun var uheldig i oppoverbakken. Hun kjemper om en plassering i toppen i dette løpet. 2 Class Action var det gode notatet etter hennes siste løp. Faktisk galopperte hun i oppoverbakken og hun avsluttet så i stor stil til slutt. Hun er komplisert, men feilfritt er hun god nok til en plassering helt i toppen. 

Forslaget:
1. plass: 5
2. plass: 2-3-6-14
3. plass: 2-3-6-14
4. plass: 2-3-6-14
5. plass: 2-3-6-14
Vinner og fire hester rundt
24 rekker (25 prosent) = 120 kroner

Innleveringsfrist i onsdagens 5+ er kl. 13:50.
Løpet vises både på Rikstoto Direkte og VG.no.

Tips til onsdagens franske løp (Engelsk PDF)

 
- Trenger ti travsteg

V75 Bjerke: - Alt er vel med 1 Ursula Horse (V75-3), lover travtrener Tor-Olaf Halle. 
- Men hun trenger ti travsteg på seg før kusken slipper til for fullt, understreker han.

Halle ble overrasket da Ursula Horse feilet rett etter start i et løp på Bjerkebanen før påske. 
- Oppvarmingen var fin, alt virket vel. Men det er en ambisiøs hest vi snakker om. Hun formelig fulgte bilen før aksjonen gikk i stå. 
Halle mener dette løses ved at kusk Eirik Høitomt passer på litt ekstra under starten. 
- Ergo er det fare for at Ursula Horse overflys og kan bli sittende fast?
- Aldri i verden, det kan jeg ikke tenke meg, kontrer Halle kjapt til Equus.

Spent på utviklingen
- Hvor god er Ursula Horse? 
- Vi forventer oss en meget sterk tid på onsdag om bare banen blir bra. I hele tatt er formen sterk. En endring som kan slå vel ut er at vi putter inn litt mer vatt i ørene hennes, fortsetter Tor-Olaf. 
- Gjøres øvrige endringer i utstyr og/eller balanse?
- Ingen, hun kommer til start i samme vogn og med samme opplegg som sist. Jeg har en feeling om at det vil gå bra nå, avslutter Halle.

Frister
* V75 kl. 19:00
* V5 kl. 20:25
* Dagens Dobbel kl. 20:45

 
- Kun outsider nå

V75 Bjerke: Frode Hamre sender ut mange fine hester onsdag. En av dem er 7 Humble Hill i V75-3. En hest som normalt blir mye betrodd, men som Hamre selv kun mener er outsider.

- Ja, og det skyldes tre grunner. 7 Humble Hill er tilbake etter pause og behandling, og jeg synes det er vanskelig å lese formen i trening. Han skal ut over sprint, noe som ikke er en fordel og så har han spor langt ute. Hesten er bra, det vet vi, men alle de tre faktorene gjør at jeg er fornøyd med en trippelplass og at han kun skal med på gardering, begrunner Frode Hamre overfor Equus.

- God nok direkte
Han skal ut med hele tre hester i V75-4. Blant dem en 3-årig amerikanerimport som kommer til landet med fine meritter.
- 4 High Into the Sky har stått i vintertrening i Malmö, og han møter godt forberedt etter flere jobb hjemme og autostartprøver. Hesten kommmer til å prestere bra på direkten, og han er min beste vinnersjanse. 6 Kind of Magic er bedre enn raden, og har fått dårlig uttelling. Har ikke klassen til High Into the Sky, men kan få god premie. Premie er også målet for 8 Maestro, som jeg synes leverte et fint løp sist. Sporet gjør det imidlertid vanskelig.

- Bedre distanse nå
- 5 Whisky Voice
i V75-7 gikk det han kunne sist. Det er farten han har i beina. Nå er det full distanse, noe som er klar fordel. Formen er fin, og hesten i bra orden. Vi møter igjen 3 Mellby Frodo, men jeg tror på plass blant de tre. 10 Harley D.E. fikk for langt fram sist. Han holder sin fine form og gjør aldri et dårlig løp, men nå skal han få gå i rygg og jeg slipper ham ikke til før oppløpet. Er ikke sjanseløs om alt klaffer, men jeg tror mest på Whisky Voice. 

- Slår ikke favoritten
- Jeg har tre meget fine 3-åringer til start i V5-4, men ingen av dem slår 1 Custom Colt og også 4 Strong Pepper er meget bra. 2 Four on the Floor trodde jeg skulle vinne sist, men det er opp et par klasser nå. Jeg har testet auto med ham, og han åpnet 11,5/500. 3 Thai Athena har gått frisk i mål to ganger, og er bra. 5 Thai Apollo har fått to tøffe løp utvendig, og gikk i dødens på Custom Colt sist. Skal få et ryggløp nå. Som sagt er alle mine bra, men de er kun trippelaktuelle med storfavoritten i førstespor, sier Frode Hamre.

Innleveringsfrister Bjerke.
V75: 19.00
V5: 20.05
DD: 20.45

 
5+ tips fra PMU

5+ Beamont-de-Lomagne:Onsdagens 5+ løp skal kjøres på travbanen Beaumont-de-Lomagne. Da kjøres fjerde kvalifisering til Grand National du Trot Paris-Turf. Etter en strykning møtes 13 hester i alderen fem til ti år i et voltestartsløp over distansen 2550 meter. Ti hester starter fra strek, mens tre hester har 25 meter tillegg. 

Løpsdag: Onsdag 24.april 2019
Start: Kl. 13:50 
Bane: Beaumont-de-Lomagne – Trav
Distanse: 2550 meter voltestart
Løp: Grand National du Trot Paris-Turf
Førstepremie: 38.250 Euro
Verdt å merke seg: Skoløs balanse på alle hestene foruten: 3, 11, 12

Selv om det er gode hester på tillegg tror vi mest på strekhestene, og 5 Dream de Lasserie er vår favoritt. Hesten som trenes og kuskes av Roman Derieux har imponert i sine siste starter og tatt fire strake seire. Selv om hesten kommer tilbake etter en måneds løpspause tror vi formen er på plass og femte strake seieren kan bokføres. Det er imidlertid flere harde konkurrenter i feltet, først og fremst 3 Cap de Narmont. Dette er en tøffing som er i flott form, favoritten skal ikke ha en dårlig dag før denne legger beslag på seieren. 2 Canular har vært i form i lang tid og skal vurderes tidlig, tre strake seire taler sitt tydelige språk. Også 6 Elvis du Vallon er en hest i fin form, her skal spillerne se opp. 7 Verika Dairpet har fine avslutninger som sitt varemerke, får hun rette reisen underveis spurter hun ned de fleste til slutt. 14 Aldo d’Argentre, 1 Boxing Day og 9 Végas des Pres er også tre hester som har mulighet for å ende topp fem i onsdagens 5+ løp.

Dagens sikre: 3-5
Se opp for: 14-9-7-1-6-2
Outsidere: 13-11-4-12-10-8
Uten sjanser: Ingen

Tips til onsdagens franske løp (Engelsk PDF)

 
Filia Kalejs fra P-A

Lunsj-V4 Bro Park: Per-Anders Gråberg har fire seire så langt i den svenske galoppsesongen. Han håper å øke i lunsjen på hjemmebanen Bro Park onsdag. - 6 Filia Kalejs (V4-2) er den beste sjansen, sier han til Equus. 

* Her er P-As kommentarer til hester og sjanser på Bro Park onsdag:

- 9 Taaiqoon (
V4-1, Roy Arne Kvisla trener) var ok første gang ut til fjerdeplass. Avsluttet bra. Men det er raske hester i mot her; de kan holde unna fra tet. Taaiqoon er imidlertid ikke helt borte. 

- 6 Filia Kalejs (V4-2, Roy Arne Kvisla trener, 30-prosenter kl. 08.00) er en fin hest. Var het som 2-åring, virker "lugnere" i trening nå. Dette skal være en veldig bra sjanse og min beste onsdag. Prøver å få henne til å ligge på "rulle" og la henne komme bakfra.

- 4 Noosa Kelp (V4-3, Lars Kelp) red jeg i trening tirsdag. Virket fin og i form. Min tredje beste sjanse på papiret. Bør med på gardering. Det er mulig at 5 Beach Road One til Caroline Malmborg er overlegen, men helt sikker er jeg ikke. Ikke spesielt gode hester han slo i seiersløpet.

- 4 Skyhawk (V4-4, Sandra Brolin) var bra nest sist, ikke så bra sist. Regnes hvis hun går som hun gjorde 3. april. 8 My Adelia vant sist. Satt opp tre kilo og får ikke like lett løp nå.

- 4 Lunar (5. løp, Roy Arne Kvisla)  er en stor og "grønn" hest. Ute på lengre distanse nå, det passer bedre. Min nest beste sjanse. Det er 3 Australian Open å slå.


En spennende dag for Caroline- Det er en spennende dag på papiret, sier trener Caroline Malmborg (til venstre på bildet over) til Equus uten å ta for hardt i. Hun blinker ut stortalentet 5 Beach Road One (V4-3) som den beste av mange fine sjanser onsdag. Vant i sin eneste start i fjor med 7,5 lengder til gave-oddsen fem. Her er Carolines kommentarer:

- 7 Bright Light (V4-2) er en fin hest som vant i debuten 12. desember og har overvintret og utviklet seg veldig bra. Skal rekke langt i oppgjørene for de skandinaviskfødte. Er ikke "supervässad", men klar. Om jeg er optimist? Jeg er ihvertfall optimist med hensyn til hans talent.

- 5 Beach Road One (V4-3, 31-prosenter kl. 08.00) er en hest jeg har store forhåpninger til. Er meldt i både Svenskt og Norsk Derby. Dette løpet er et ledd i matchningen. Han trener imponerende uten å være presset på noen måte. Riktig favoritt? Det mener jeg. "Spik"? Jeg tror mye på ham for å si det sånn.

- 1 House In Order (V4-4) trodde vi skulle behøve løpet sist. Men han var løpssugen og så ut som han skulle vinne. 67 kilo ble imidlertid mye på slutten. Han har tatt løpet fint, og regnes i toppen. Skal ligge med i "draget" her.

- 3 Australian Open (5. løp) er veldig grønn. Sist var det også litt i korteste laget; 2100 meter er bedre. "Polletten" har vel ikke falt helt ned, men jeg synes forutsetningene er bedre nå enn sist. Regnes, sier Caroline Malmborg til Equus.

* Roy Arne Kvisla topper trenerstatistikken i Sverige med tre på seks og 273 000 svenske kroner på konto i 2019.

* Innleveringsfrister:
V4: 12.20
DD: 13.12 
Banekode: 31

 
50 000 i bonus

Fra og med tirsdag 23. april til og med mandag 29. april vil det være gode bonuskroner å hente i både V4 til Frankrike og V4Xpress - om man blir alene om riktig V4.

Hver dag i perioden tirsdag 23. april til og med mandag 29. april vil det være en bonus på 50 000 kroner om man blir alene om riktig V4-rekke. Dette gjelder for alle V4-tilbud til franske løp og til V4Xpress om kvelden.
- Vi hadde bra suksess sist vi testet 50 000 i bonus i V4 Frankrike og V4Xpress. Nå tester vi det samme igjen, sier Øivind Werner Johannesen - produktsjef i Norsk Rikstoto.

 
Under denne spalten vil vi hele tiden oppdatere hva som er mest spillbart.
Først kommer hestens nummer og navn, så prosentvis vinnersjanse og
til slutt overoddsen i prosent. Les mer om spillbar odds her


No Data Found 
Kundestøtte Risktoto: Telefon: (+47) 815 11 222